Champagne is een luxe drank met klasse en charisma. De alcoholische versnapering is beschikbaar in vele exclusieve versies, geschikt voor vele verschillende festiviteiten. Echter brengt Piper-Heidsieck nu een wel heel exclusieve champagne fles op de markt. De gelimiteerde-editie ‘Rare Le Secret High Jewelry’ zal maar in tienvoud verschijnen en een prijskaartje hebben van $150.000

Een zeer exclusieve champagne

Elke fles zal een zeer waardevolle – minstens 1 karaat – steen bevatten (diamant, saffier, robijn of emerald). De steen is het middelpunt van de fles omringt met goud en 510 diamanten. Régis Camus, wijnkelder meester van het champagnehuis geeft aan dat de prijs zo exceptioneel hoog ligt doordat de wijn van origine uit een ‘geheime’ lading vintage chardonnay and pinot noir champagne uit 1997 komt. De fles gehuld in diamanten en goud draagt ook letterlijk en figuurlijk zijn steentje bij aan het prijskaartje van $150.000.

exclusieve champagne PURE LUXE

Camus besloot in 1997 de wijn in het geheim zelf te blenden in plaats van uit te brengen als vintage. 20 jaar later is een champagne met zeer zeldzame diepte en complexiteit het resultaat. Volgens het champagnehuis had de wijn zo’n geraffineerde en verfijnde smaak dat er wel iets speciaals gedaan mee moest worden. Hierdoor werd dan ook de Franse juwelier Mellerio dits Meller benadert om de speciale fles te creëren. Wanneer de fles is opgedronken, wordt de koper meegenomen naar Mellerio in Paris. Juweliers transformeren de fles hier in een broche, hanger of armband. Deze keuze ligt natuurlijk bij de koper zelf.

Zie hier welke 3 champagnes tot de duurste ter wereld behoren.

Bron: Luxurylaunches