Het drinken van cocktails gebeurt niet meer alleen in bars en restaurants. Thuis cocktails creëren wordt ook steeds populairder. Die mooie zomerdagen laten wel nog even op zich wachten, maar naar picknicks, zomer-bbq’s en feestjes met vrienden kan alvast uitgekeken worden. Maak deze momenten speciaal door de ultieme gastheer of gastvrouw te zijn met zelfgemaakte zomercocktails. DIAGEO WORLD CLASS™ geeft drie recepten van zomercocktails, die in drie eenvoudige stappen en in minder dan één minuut te maken zijn. Kevin Kroon, DIAGEO WORLD CLASS™ Dutch Bartender of the Year 2016, geeft je daarbij vier tips om je zomercocktail perfect te maken.

Op deze manier maak je de beste cocktails, gewoon thuis in je keuken.

1.       Gebruik genoeg ijs in je cocktails, dit houdt verdunning van de cocktail tegen en zorgt voor een koelere en scherpere smaak.
2.       Daarnaast heeft elke cocktail, naast een geheel eigen smaak, ook zijn eigen stijl.  Gebruik daarom voor elke unieke cocktail een ander glas. Om je cocktail op perfecte temperatuur te serveren, leg je het glas van te voren in de vriezer.

3.       Naast een uniek glas, is ook garnering in je cocktail is een must-have. De juiste citrusvrucht als garnering maakt je cocktail: het ziet er leuk uit en het helpt tegelijkertijd de smaak te balanceren. Let op: gebruik hiervoor wel vers en ongewassen fruit.
4.       Tot slot kan je ook de schil van citrusvruchten gebruiken als toevoeging aan je zomercocktail. De oliën uit de schil geeft de cocktail meer geur en meer smaak. Om de oliën uit de schil te laten komen, haal je een deel van de schil met zijn huid naar beneden over de rand van het glas. Knijp vervolgens de randen van de schil samen voordat je ze in het glas doet.

Recepten Zomercocktails

1. Grapefruit Fizz (recept op basis van 5 cocktails)
270ml Tanqueray No. Ten Gin
480ml tonic water
120ml rode grapefruit sap
90ml Aperol Pink
grapefruit schil voor garnering

Methode:
1.       Meet de ingrediënten af en doe alles met ijs in een kan.
2.       Roer zodat alle ingrediënten mengen.
3.       Neem een hoog wijnglas en ijsblokjes en schenk de cocktail in het glas. Voeg tot slot een schil grapefruit toe als garnering.

Mint Julep
50ml Bulleit Bourbon
15ml suiker siroop
8-10 verse muntblaadjes

Methode:
1.  Doe de munt en suiker siroop in een Julep glass en stamp voorzichtig aan met een draaiende beweging.
2. Voeg Bulleit Bourbon en gecrusht ijs toe en roer.
3. Garneer de cocktail met een takje verse munt.

Dutch Mule (recept op basis van 6 cocktails)
300ml Ketel One Wodka
600ml ginger beer
90ml verse limoen sap
10 druppels Angostura bitters
Limoen partjes

Methode:
1.  Mix alle ingrediënten in een kan vol met ijs.
2. Voeg 10 druppels Angostura bitter toe.
3. Schenk de cocktail in longdrinkglazen en garneer met enkele limoenpartjes.

Lees ook: