Het moge duidelijk zijn dat een BMW M6 een van de dikste coupés is die het automerk ooit op de wereld heeft gebracht. De bolide heeft standaard zo’n 560 paarden onder de motorkap en neem van ons aan: daarmee kun je heel goed van je plek komen. Nu kwam een Nederlander op het idee om z’n BMW M6 een ‘kleine’ metamorfose te geven. Hij besloot er een BMW M6 GT3 van te maken – niet zomaar een overigens. Het is een M6 GT3 geworden die zodanig is gebouwd dat ‘ie volledig straat-legaal is.

Een unieke BMW M6 in z’n soort

Als basis voor deze BMW M6 GT3 werd een M6 coupé met competition pack gebruikt. Een auto die ruim 2 ton kost. Op de Instagram-pagina (genaamd @gt3m6) werd vanaf dag 1 een gedetailleerde rapportage bijgehouden rondom de bouw. Hier werd ieder bijzonder detail genoemd en omschreven. Het mooie aan deze rapportage is het feit dat de bouwer constant een bedrag deelde bij ieder onderdeel dat men aanbracht op deze bolide. Uiteraard heeft Pure Luxe daar even de calculator bij gehouden en kwamen we uit op een exact bedrag van $367.037, 46. Een gigantisch bedrag. Tel daar de niet-exacte kosten bij op en je komt al gauw aan $400.000. Afgerond is dat dus zo’n €340.000 – een astronomisch bedrag. Dan hebben we de manuren nog niet benoemd.

bmw m6 gt3 nederlander auto custom Pure Luxe

Dat deze specifieke BMW er een is waar menig autoliefhebber van gaat watertanden, dat moge duidelijk zijn. De auto heeft weliswaar een aantal kenmerken die een GT3 benaderen, maar niet exact kopiëren. Logisch ook, een échte BMW M6 GT3 is namelijk niet straat-legaal – deze M6 is dat wel. Door het intensieve proces, het naslagwerk en de keuze voor bepaalde details, is dit een project geworden dat geen gelijke kent. Het resultaat is iets om je vingers bij af te likken.

bmw m6 gt3 nederlander auto custom Pure Luxe

Waar we jullie aan het begin wisten te melden dat een ‘standaard’ M6 zo’n 560pk levert, daar heeft dit beestje er 800(!). Ieder detail dat zich mengt in de strijd om het loslaten van al het geweld uit de 4,4-liter V8 heeft een gigantische upgrade gekregen. Zo zijn er speciale remmen gemonteerd, een straight-pipe uitlaatsysteem en aangepaste electronica. Kortom, deze BMW M6 GT3 is een serieuze jongen. Bekijk vooral even de Instagram-pagina om het proces terug te zien.

bmw m6 gt3 nederlander auto custom Pure Luxe bmw m6 gt3 nederlander auto custom Pure Luxe bmw m6 gt3 nederlander auto custom Pure Luxe bmw m6 gt3 nederlander auto custom Pure Luxe bmw m6 gt3 nederlander auto custom Pure Luxe

Bron: @gt3m6