Dit is het eerste product in Aston Martin’s nieuwe AMR Pro-reeks, die bedoeld is voor auto’s die in zeer kleine aantallen zullen worden gebouwd, maar die aanzienlijk wilder zijn dan al het andere dat uit Gaydon komt. Van deze Aston Martin Vantage AMR Pro zijn er maar 7 en de prijs liegt er dan ook niet om.

Aston Martin Vantage AMR Pro voor een monsterbedrag

Dit heeft de motorkap van koolstofvezel en de monsterlijke achtervleugel van Aston’s World Endurance Championship-winnende GTE-raceauto. Je herkent misschien ook een aantal andere carrosserieën, zoals de vooruitstekende splitter en gebeeldhouwde voorbogen van de Vantage GT8. Dit exemplaar is nog geheel in z’n originele staat en dus ook in z’n origineel kleuren: donkergroen (bijna grijs) met felgroene (bijna geel) accenten. De auto valt voornamelijk op dankzij de buitenproportionele spoiler en splitters.

De sportwagen is een lichtgewicht met gestript interieur en bevat een hele vloot aerodynamische onderdelen. Het is tot op het heden de heftigste Vantage die er ooit gebouwd is en het dichtste wat je gaat komen bij de racewagens van Aston Martin. De 4,7-liter motor levert 509 pk en een koppel van 415 Nm, waardoor het ook meteen met gemak de krachtigste V8 in een Vantage is.

Aston-Martin-Vantage-2

Schaarste zorgt er voor dat de prijs stijgt. Van deze Aston Martin Vantage AMR Pro zijn er maar zeven van, waardoor de vraagprijs iets makkelijker is te verklaren, maar we zijn er nog niet. Maar dat kunnen we ook al gauw ontkrachten, want je mag er namelijk helemaal niet mee op de openbare weg. Dus als je geen circuit in de achtertuin hebt, kun je er vrij weinig tot niks mee.

In het geval dat dat geen probleem voor je is, kan je ‘m nu op komen halen, in ruil voor een flinke som geld. De wagen is niet gloednieuw, maar er zijn slechts 320 mijlen, omgerekend zo’n 500 kilometer, mee gereden.

Op te pikken in het Verenigd Koninkrijk

Wie zo’n uniek exemplaar wilt rijden moet dus wel bereid zijn diep in de buidel te tasten. GVE London vermeldt de wagen voor het astronomische bedrag van 1.500.000 pond (omgerekend circa €1.765.000) overmaken naar GVE London in het Verenigd Koninkrijk.

Aston-Martin-Vantage-4