Mousserende wijn, in de volksmond ook wel bubbels of schuimwijn genoemd, blijft één tot drie dagen goed in de koelkast met een stop erop. Cava of champagne zal iets langer lekker blijven dan prosecco, maar het komt vast weleens voor dat niet de hele fles opgaat. Coravin springt je te hulp, mocht dit doemscenario zich aantreden. Het van origine Amerikaanse bedrijf heeft namelijk het langverwachte Coravin Sparkling-wijnsysteem uitgebracht, exclusief voor de Nederlandse markt. Deze productinnovatie staat klaar om de wijnindustrie op z’n kop te zetten.

Het Coravin Sparkling-systeem voor mousserende wijn

De Coravin Sparkling wordt in de markt gezet als hét bewaarsysteem van mousserende wijnen. Hierdoor blijft de wijn gegarandeerd voor twee weken in perfectie conditie. Met het Coravin Sparkling-systeem blijft de consumptie van champagne, prosecco, cava en andere mousserende wijnen niet langer beperkt tot bijzondere gelegenheden, maar precies wanneer jij er zin in hebt, terwijl het laatste glas gegarandeerd net zo heurlijck smaakt als het eerste.

“Toen we voor het eerst het originele Coravin-systeem introduceerden, zijn we altijd blijven denken dat we op een dag dezelfde vrijheid naar de mousserende wijncategorie zouden brengen,” aldus Greg Lambrecht, oprichter & uitvinder van Coravin tijdens de lancering bij Ciel Blue** in Hotel Okura Amsterdam. “Na jaren van ontwikkelen zijn we blij om Coravin Sparkling eindelijk te introduceren: Wij willen iedereen in staat stellen elke wijn, mousserend of niet-mousserend, in elke hoeveelheid te drinken, zonder enige bedenkingen. De fles blijft weken, maanden of jaren houdbaar.”

Als onderdeel van het productontwikkelingsproces werkte het Coravin-team samen met professionals uit de horecasector om de eerste prototypes te testen en de technologie te valideren. Met elke volgende verbetering groeide het enthousiasme voor het product.

Hoe gaat het in z’n werking?

Het Coravin Sparkling-systeem werkt als volgt. Open de fles in kwestie en wanneer je klaar bent met het inschenken van de gewenste hoeveelheid, plaats je de Sparkling Stopper op de fles. En vervolgens klem je ‘m vast met de vergrendelingshendel. En last but not least gebruik je het systeem om de vles te vullen Coravin Pure™ Sparkling CO2, zodat de bubbels in de wijn niet weggaan. Om het volgende glas in te schenken, verwijder je voorzichtig de stop en is het alsof ‘ie nimmer nooit geopend is. Perfect, nietwaar?

Het totale systeempakket bevat één Sparkling systeem, twee Sparkling Stoppers, vier Coravin Pure Sparkling Capsules en twee beschermende flessenhoezen. De universele Sparkling Stopper heeft een interne klem die zichzelf aanpast om veilig te passen op alle standaard 750 ML en magnum 1.5L flessen, zelfs de karakteristieke flessen van gerenommeerde luxe champagneproducenten.

“Uit gesprekken met onze handelspartners en klanten weten we dat er een sterke behoefte is aan een product dat de consumptie van mousserende wijnen per glas mogelijk maakt, misschien zelfs meer dan stille wijnen,” zegt Christopher Ladd, Chief Executive Officer van Coravin. “Coravin Sparkling is klaar om de manier waarop de wereld mousserende wijnen ervaart te veranderen, en we zijn blij dat we onze passie en innovatie voor het verbeteren van de wijnervaring kunnen delen met professionals en wijnliefhebbers.”

Prijzenlijst van Coravin’s Spakling-systeem

Door naar de prijzen, want die zijn minstens zo belangrijk. Het complete Coravin Sparkling-systeem heeft een prijskaartje van €449,99. De Sparkling CO2-bijvulcapsules zijn verkrijgbaar in 6- en 12-packs met een prijskaartje van €49,99 en €89,99. Extra Sparkling Stoppers zijn verkrijgbaar in 2-packs, deze kosten € 89,99. Alle onderdelen en het systeem zullen binnenkort verkrijgbaar zijn op de website van Coravin, vooraanstaande retailers en geselecteerde distributeurs. Cheers!