Er zijn meerdere autotuners die een expertise hebben ontwikkeld in het aanpassen van Ferrari’s. Een Ferrari trekt altijd al de aandacht, maar schroef er een widebody-kit op en geef ‘m een paarse lak, en je hebt een ware blikvanger in handen. Laat Novitec nou precies dat gedaan hebben met een Ferrari F8 Spider.

Ferrari F8 in het paars met N-Largo-kit

De N-Largo-kit die is afgestemd op de opvolger van de 488 Spider, maakt de Ferrari 211 centimeter breed op de achteras, evenals het toevoegen van aangepaste achterverbreders. Doormiddel van het gebruik van koolstofvezel blijft het een lichtgewicht en voegen ze bredere voorspatborden toe om de Italiaanse hengst een nóg gespierder uiterlijk te geven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Novitec Group (@novitecgroup)

Nieuwe, stijvere veren hebben de F8 Spider ongeveer 35 millimeter dichter op het asflat gelegd. Oppassen met die drempeltjes dus. De Duitse tuner heeft de OEM-wielen vervangen door een Vossen- gesmede set van 21 inch in grootte. Deze zijn verkrijgbaar in maar liefst 72 verschillende kleuren, evenals de keuze tussen een geborstelde of gepolijste afwerkingen. Andere optische kenmerken, buiten het felpaars om, zijn de gele remblauwen,

Motorwijzigingen

Het zou geen compleet pakket zijn zonder enkele wijzigingen aan de motor. Novitec heeft ervoor gezorgt dat er 97 pk meer uit de twin-turbo V8 wordt gehaald, wat neerkomt op 807 pk. Ook het Nm koppel maakt een upgrade mee en komt neer op 903.

Daarmee kan de Ferrari F8 Spider vanuit stilstand in 2,6 seconden naar 100 km/u steigeren. terwijl het 7,7 seconden duurt om van 0 naar 200 km/u te gaan. Oh, en de topsnelheid blijft steken op 340 km/u, niets mis mee. Hieronder hoor je hoe dat klinkt.

Prijs en oplage van de Novitec F8 Spider

Over eventuele prijzen laat Novitec nog niks los, maar ze houden ‘m in ieder geval lekker exclusief door slechts 15 conversies aan te bieden. De coupé-editie van de Novitec N-Largo, eveneens beperkt tot 15 voertuigen, was in slechts enkele dagen volledig uitverkocht, dus de interesse is hoog.