Ferrari heeft een breed assortiment om uit te kiezen. Denk aan de 458 Italia, 458 Spider, 812 Superfast, GTC4Lusso enzovoorts. Is dit niet exclusief genoeg voor jou, maar wil je toch een sportwagen uit Maranello? Dan is de ‘one off’ BR20 wellicht beter aan jou besteed.

De Ferrari BR20

Een subliem huwelijk van dynamische, moderne looks en styling flair geïnspireerd door Ferrari’s van de jaren ’50 en ’60, de BR20 bevat thema’s die typerend zijn voor enkele van de meest iconische 12-cilinders in de geschiedenis van Ferrari. Het lijkt alsof de 812 Superfast en de GTC4Lusso een kindje hebben gekregen

Aangezien het gebouwd is op het platform van de V12 uit de GTC4Lusso, hebben we te maken met een 6,3-liter V12 met een vermogen van 681 pk en een koppel van 514 Nm. Hiermee is het mogelijk om vanuit stilstand binnen 3,4 seconden naar de 100 km/u op te trekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ferrari (@ferrari)

Onder leiding van Ferrari’s Chief Design Officer Flavio Manzoni kwam het ontwerpteam tot een nieuwe oplossing voor het interieurontwerp die de indruk wekt van een paar bogen die in de lengterichting lopen van de voorkant naar de achterspoiler.

Ferrari BR20

Aan de achterzijde versmelt een gespierde bumper prachtig met de agressieve uitstraling van de rest van de auto. Binnenin zijn de stoelen bekleed met donkerbruin Heritage Testa di Moro leer, en de rest met koolstofvezel..

“De BR20 is een sublieme combinatie van moderne looks en styling, geïnspireerd op Ferrari’s uit de jaren 50 en 60, waaronder de 410 SA en 500 Superfast.”

Gebruik van koolstofvezel

De koolstofvezel details van de BR20 benadrukken de dynamische eigenschappen en krachtige prestaties waar het steigerende paard toe instaat is. De brede grille aan de voorkant heeft bijvoorbeeld een bovenste element van koolstofvezel, een vleugje stilistische consistentie met andere recente Ferrari-one-offs. De uitlaatuiteinden van de BR20 zijn speciaal voor dit op maat gemaakte model ontworpen net als de chromen zij-inzetstukken.

Ferrari BR20

De klant was nauw betrokken bij het hele proces en nam ruim een jaar in beslag sinds de eerste blauwdrukken. Nu kunnen we allemaal van de beelden genieten en helaas blijft het daarbij. “Net als alle andere Ferrari One-Off-series, is de Ferrari BR20 een absoluut op maat gemaakte auto, vervaardigd volgens de specificaties van een van onze klanten en ontworpen als een duidelijke uitdrukking van hun unieke vereisten”, schrijft Ferrari op Instagram.