Nadat we de nieuwe serie Dutch Wheels over tuningbedrijf Absolute Motors aan het kijken waren, scrolden we even door hun Instagram-pagina: het online walhalla van autotuning. En daar zagen we een bekend gezicht: Justin Kluivert. Hij kon afgelopen week zijn gloednieuwe Audi RS6 ‘Urban’ in ontvangt nemen bij de Rotterdamse garage van Absolute Motors.

Justin Kluivert gaat voor een matzwarte sportstation

Net als zijn vader is Justin Kluivert hard aan de weg aan het timmeren als profvoetballers. De 22-jarige werd in 2018 door AS Roma overgekocht van Ajax voor €17.250.000, voordat hij werd verhuurd aan RB Leipzig en sinds juli eveneens op huurbasis uitkomt voor Franse OGC Nice. Met het miljoenensalaris dat hij verdiend kan hij zichzelf trakteren op huizen, merkkleding (want voetballer) en sportauto’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Absolute Motors (@absolute.motors)

Dat hij geïnteresseerd is in dat laatstgenoemde, blijkt wel uit de recente aankoop van een RS6 C8, die Abosloute Motor heeft getransformeerd tot een Audi RS6 ‘Urban’. Het oogt nog altijd subtiel, maar ze maakten wel een hele rits aanpassingen. Te beginnen met de kleur: zowat alles is (mat)zwart gespoten, zowel de grilles en de logo’s als de spiegelkappen en de velgen (hoogglans zwart).

De Audi is voorzien van een Urban Automotive Aerokit. Hierdoor zijn de side skirts, voorspoiler, achterspoiler en diffuser allemaal van koolstofvezel. En om z’n duistere aard te behouden zijn de koplampen en achterlichten van de RS6 Urban zijn getint tot zover wettelijk is toegestaan. Om te accentueren zijn verschillende andere details in de kleur Solar Beam Yellow gespoten. Kijk maar eens goed naar de remklauwen, logo’s op de velgen en het labeltje van de RS-logo’s. Eenmaal binnen wordt hetzelfde thema doorgetrokken: dus zwart met gele stiksels.

Meer kracht en nieuwe uitlaat

Dat het niet om een standaard RS6 gaat, zal Justin Kluivert ook gaan merken aan de snelheid en de acceleratie. Waar een ‘normale RS6’ vanuit Ingolstadt 600 pk en 800 Nm koppel meekrijgt, pompt de Audi RS6 Urban 718 pk en 1.050 Nm V8-bitrubo. Qua geluid zijn er ook stappen gemaakt. Aangezien ze bij Aboslute Motors de RS6 een beetje “tam” vinden klinken, hebben ze er een Akrapovic Evolution Line Titanium uitlaat op gezet, die bestaat uit “nieuwe downpipes, linkpipes, X-pipe en een einddemper.”

Deze zal mooi staan naar zijn Mercedes AMG GT63s.