Tegenwoordig is het voor iedereen die krap bij kas zit moeilijk om een woning te vinden. Al helemaal voor starters en studenten. Om dan toch een succes te behalen moet je buiten de gebaande paden treden. Tigerlily Taylor weet dat als geen ander.

Geld besparen als student(e)

Haar verhaal vertelt ze op de app TikTok, waar ze opereert onder de naam @tigerlilytaylorx. Met enige regelmaat plaatst de 20-jarige video’s op haar account om een kijkje te geven in haar leven. Interessant, aangezien weinig studenten haar keuze niet kunnen begrijpen, alhoewel het uiteraard idealer klinkt dan hutje mutje in een studentenhuis te leven – voor de meesten dan. Geld besparen in je studententijd door in een hotel te overnachten, het kan.

Naar eigen zeggen bespaart ze zo’n £4.300 per jaar (circa € 5.100) per jaar door in een hotel te verblijven in plaats van te kiezen voor een accommodatie op haar universiteit. “Als je maar twee dagen per week naar de universiteit gaat, verblijf ik in een Travelodge (een particuliere onderneming in de hotel- en horecasector, red), in plaats van te betalen voor studentenhuisvesting”, aldus de Britse studente.

@tigerlilytaylorx Money saving tips for uni students 💸 #uni #life #travelodge #Tigerpigdance #fyp #for #you #page ♬ sound ni grace – BENGBENGMARCOS

Tigerlily Taylor studeert aan de Universiteit van Northampton, maar woont in Berkhamsted, Hertfordshire: een stad op iets minder dan een uur rijden met het openbaar vervoer. In plaats van zich via haar universiteit te storten op een accommodatie, betaalt Tigerlily slechts één nacht per week voor een hotel.

Ze vertelt dat gemiddeld genomen een accommodatie op de campus £ 620 per maand (voor een grote kamer met badkamer) kost, terwijl een hotelkamer ongeveer £ 35 per nacht bedraagt, terwijl ze drie dagen per week naar de universiteit moet gaan – een van deze dagen is meestal gescheiden van de andere twee en gaat ze gewoon heen en weer zonder te overnachten. “Dus ik geef elke maand gemiddeld £ 140 uit voor een tweepersoonskamer in de Travelodge.”

De studente bespaart £ 4.320 op jaarbasis

In totaal spendeert ze weliswaar twee keer per week £ 30 extra aan woon-werkverkeer, maar haar totale kostenpost komt dan slecht neer op £ 260 per maand uit, wat neerkomt op een besparing van £360 per maand. Doe dat keer twaalf en je leert dat ze jaarlijks £ 4.320 bespaart.