In oktober van 2021 schreven we al over dit opmerkelijke vastgoedeigendom. Betreffende een woning in de Apollobuurt te Amsterdam-Zuid met 397 m² aan woonoppervlak. Toen de advertentiepagina offline werd gehaald leek het alsof er een deal plaats was gevonden, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Op 12 april werd de woning opnieuw op Funda geplaatst. Weliswaar met nieuw beeldmateriaal. 

Aan het water gelegen villa vlakbij de Zuidas

Deze villa is niet ver verwijderd van de Zuidas en tegelijkertijd in de luwte van de Beethovenstraat is dit duidelijk een opvallend bolwerk in de Apollobuurt. In 1938 werd deze villa gebouwd door architect TH. J. Lammers. Ondanks nieuwe belichting en andere hoeken geven de foto’s binnenshuis hetzelfde beeld weer: voornamelijk bruine tinten, met uitzondering van het souterrain,  die worden afgewisseld door witte kleuren.

De woning in Amsterdam staat op een kavel van 542 m² en werd gebouwd in de periode van 1938-1939, maar is door de jaren gerestaureerd waar nodig. Zo is er in 2006 een grote verbouwing geweest waardoor er veel hoogwaardige materialen aan de villa zijn toegevoegd, terwijl het historische karakter bewaard is gebleven, te zien aan de glas-in-looddeuren.

Ook de chique eetkamer, grenzend aan de in 2018 aangebouwde ruime serre, is weer van de partij. Net als de riante woonkamer van 60 vierkante meter, de open haard en de wisselende kleurthema’s op de eerste en tweede verdieping. Ook is er een nog een slaapkamer met aangrenzend een badkamer met inloopdouche, toilet en wastafel, om het totaal op zeven te brengen, terwijl er drie badkamers zijn.

Het souterrain met gietvloer omvat de gehele woning, heeft een stahoogte van ongeveer twee meter en doet dienst als ruime multifunctionele ruimte. De garage, die aan de zijkant van het huis gesitueerd is, biedt ruimte voor een grote of twee kleine bolides.

Vierkantemeterprijs van € 17.632 in Amsterdam

We gaan niet ontkennen dat het geheel er mooi en ruim bij ligt, maar niets springt er echt bovenuit. Toch wordt er € 17.632 per vierkante meter voor gevraagd. Daar verwacht je toch minimaal een zwembad of iets dergelijks voor? Enfin, de stadsvilla in Amsterdam wordt aangeboden door Engel & Völkers en staat op Funda met een vraagprijs van € 7.000.000. Op het moment van schrijven is het daarmee de 16e duurst te koop aangeboden woning op het verkoopplatform.

Zie alle foto’s hier op Funda.