We hebben in de loop der tijd genoeg bizarre bolides voorbij zien komen op Pure Luxe. Zo is het wagenpark van bijvoorbeeld Kim Kardashian al vrij indrukwekkend, maar deze is niks vergeleken met het wagenpark van Chin Jit Pyng, beter bekend als JP. Deze alleraardigste man is namelijk de eigenaar van een wagencollectie die ongetwijfeld het meest kostbaar is in heel Maleisië. Met een inwonersaantal van ruim 32 miljoen, is geen karige prestatie.

Maleisiër Chin Jit Pyng bezit talloze (sport)wagens

Chin’s passie voor auto’s begon bij zijn vader, die zich geen nieuwe auto kon veroorloven en in plaats daarvan een tweedehands auto koos, maar ondanks de gewenning viel raakte hij onvoorwaardelijke verliefd op peperdure bolides. En daarom richtte hij in 1996 Silverlake Innovation Partners op, een IT-bedrijf dat grote banken in Maleisië bedient, dat uiteindelijk erg succesvol werd. Tegenwoordig bestaat de collectie van Chin uit 60 tot 100 auto’s, gekocht en verkocht op basis van pure passie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chin Jit Pyng (@jpm_museo)

“Ik herinner me dat mijn vader een Fiat 1100 T had met de ‘zelfmoorddeur’ en dat ik de binnenkant waste door de vloer schoon te spuiten en het water zou er gewoon uit lekken. Dus toen mijn vader een Ford Escort stationwagen wilde kopen, zei ik ‘God zij dank’. Maar het was valse hoop, want hij kocht het uiteindelijk niet.”

Zijn huidige interesse gaat uit naar moderne supercars, vooral Bugatti. Zijn eerste Bugatti was een Chiron van $ 2,6 miljoen, besteld in 2016 na een testrit met zijn zoon. Op dit moment zou hij een van de weinige Divo’s in Zuidoost-Azië hebben, alhoewel daar in 2024 verandering in gaat komen door een geplande levering.

“Ik was waarschijnlijk de eerste man in Zuidoost-Azië die de Ferrari Enzo in 2003 had, en ik heb ook de McLaren P1 en natuurlijk verzamel ik ook Lamborghini’s”, zei de Maleisiër.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chin Jit Pyng (@jpm_museo)

Voorliefde voor auto’s uit Hollywood-films

Ooit werd First State Divo tentoongesteld in First State Bugatti showroom in Singapore, Chin is van plan om hem te gaan verhuizen, waar auto’s met haar stuur aan de linkerkant wel legaal kunnen worden geregistreerd. Tussen de 30 en 40 voertuigen uit Chin zijn collectie zijn gebaseerd op bolides uit bekende films, waaronder een paar uit James Bond.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chin Jit Pyng (@jpm_museo)

Ook is er vanuit de film industrie interesse in zijn bolides. Zo waren zijn  Ferrari F430 en Ford GT 40 zichtbaar in de film ‘Crazy Rich Asians. Auto’s staan er met name om bekend dat het geen al te beste investeringen zijn, maar door de exclusiviteit van de wagens in Chin zijn collectie kan de waarde alleen nog maar omhoog gaan – indien hij ze heel houdt en de kilometerstand een beetje in toom houd.