De top van welke sport dan ook halen vereist kracht, doorzettingsvermogen, talent, opoffering en ga zo maar door. De beste worden komt dus niet zomaar aanwaaien of uit de lucht vallen. Maar wie het schopt tot het beste van het beste, mag ervan uitgaan daar ook financieel voor gecompenseerd te worden

Gezamenlijk € 200 miljoen meer dan vorig jaar

Jaarlijks slepen beroemde sporters en atleten naast salaris ook nog heel veel sponsor- en prijzengeld binnen. Dit tikt na een jaartje ‘werken’ best wel lekker aan en de volle portemonnee zorgt ervoor dat de sporters een flink luxe leven op na kunnen houden.

Binnen bijna iedere sport bevinden zich een aantal absolute toppers die met hun sport jaarlijks abnormaal hoge bedragen verdienen. Zo wordt er binnen het voetbal en basketbal over het algemeen het meeste verdient. Toch worden er ook honderden miljoenen euro’s verdient door golfers en honkballers.

Binnen 12 maanden hebben de 50 best betaalde sporters samen zo’n € 2,97 miljard bij elkaar geharkt. Dat is ruim € 200 miljoen meer dan vorig jaar!

Tiger Woods

Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk Tiger Woods die op z’n 21e de jongste speler was die miljoenen verdiende dankzij zijn golfkunsten. Deze inkomsten ontving hij meer uit ‘werk’ buiten het veld. Op de golfbaan zelf verdiende hij niet gigantisch veel. Het prijzengeld dat hij in de wacht sleepte na een gewonnen toernooi kwam uit op ‘slechts’ 43.500 dollar. Tiger Woods is vooral dankzij sponsordeals op de 14e plek van best betaalde sporters ter wereld terecht gekomen. Wegens deals met grote merken zoals Nike, Rolex, Titleist en Taylor Made wist hij in totaal zo’n 68 miljoen dollar binnen te halen. Deze miljoenen komen dus enkel uit deals buiten het veld, daar is het prijzengeld van Woods nog niet bij opgeteld. In totaal gaat de beroemde golfer jaarlijks wel over de 100 miljoen heen.

Daarin is Tiger uiteraard niet de enige. Er zijn nog veel meer sporters die dankzij hun kwaliteiten binnen een jaar (meer dan) 100 miljoen euro bij hun fortuin mogen optellen. Deze sporters houden zich vooral bezig in het basketbal en het voetbal. Er zijn eigenlijk maar drie namen waarvan met 100% zekerheid kan worden gezegd dat ze jaarlijks boven deze 100 miljoen uitkomen.

LeBron James, Cristiano Ronaldo

Het gaat om LeBron James, Cristiano Ronaldo en natuurlijk Lionel Messi. James haalde de afgelopen 12 maanden voor het eerst een jaarlijks bedrag van boven de 100 miljoen euro binnen. In een jaar maakte de basketballer zo’n 121,2 miljoen euro met zijn sport. Voor de beste voetballers ter wereld is dit jaarlijkse bedrag inmiddels al niet zo bijzonder meer. Ronaldo haalde afgelopen jaar 115 miljoen binnen en Lionel Messi nog net iets meer met een geschat bedrag van zo’n 130 miljoen.

Met de zojuist genoemde € 130 miljoen is Lionel Messi jaarlijks de grootverdiener binnen alle sporten ter wereld. Dit bedrag haalde hij voorgaande jaren nog niet toen hij voor Barcelona speelde. Toen ging het om een bedrag van tussen de € 100 miljoen en € 115 miljoen. Maar dit komt niet door zijn transfer van FC Barcelona naar PSG. Dus hoe kan dat? Nou, middels een samenwerking met een app, Socios.

Nu zul je je ongetwijfeld afvragen of er nog Nederlanders in dit lijstje staan. Nee, geen Nederlanders, maar wel een Nederlander. Max Verstappen staat namelijk op plek 27  met een bedrag van $ 48 miljoen. Zijn concurrent van het jaar 2021/22, Lewis Hamilton, bestrijkt de 17e plaats. Zij zijn daarbij ook nog eens de enige twee Formule 1-coureurs in deze lijst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Ondanks dat voetbal ‘s wereld grootste sport is, staan er slechts 5 voetbalspelers op de lijst. Het overtal in de lijst opereren op Amerikaans grondgebied. 31 van de 50 atleten bestaat uit NBA-basketballers en NFL spelers. Ook staan er maar twee dames in deze lijst. Beide tennissters: Serena Williams en Naomi Osaka.

De 50 bestbetaalde atleten van 2022

 1. Lionel Messi – Voetbal – $ 130 miljoen
 2. LeBron James – Basketbal – $ 121,2 miljoen
 3. Cristiano Ronaldo – Voetbal – $ 115 miljoen
 4. Neymar JR. – Voetbal – $ 96 miljoen
 5. Stephen Curry – Basketbal – $92,8 miljoen
 6. Kevin Durant – Basketbal – $92,1 miljoen
 7. Roger Federer – Tennis – $90,7 miljoen
 8. Canelo Alvarez – Boksen – $90 miljoen
 9. Tom Brady – American Football – $83,9 miljoen
 10. Giannis Antetokounmpo – Basketbal – $80,9 miljoen
 11. Russell Westbrook – Basketbal – $79,2 miljoen
 12. James Harden – Basketbal – $74,4 miljoen
 13. Matthew Stafford – American Football – $72,3 miljoen
 14. Aaron Rodgers – American Football – $68 miljoen
 15. Tiger Woods – Golf – $68 miljoen
 16. Josh Allen – American Football – $67 miljoen
 17. Lewis Hamilton – Formule 1 – $65 miljoen
 18. Tyson Fury – Boksen – $62 miljoen
 19. Naomi Osaka – Tennis – $59,1 miljoen
 20. Damian Lillard – Basketbal – $57,4 miljoen
 21. Deshaun Watson – American Football – $55,6 miljoen
 22. Klay Thompson – Basketbal – $55 miljoen
 23. Mike Trout – Honkbal – $49,5 miljoen
 24. Patrick Mahomes – American Football – $49,1 miljoen
 25. Kirk Cousins – American Football – $48,5 miljoen
 26. Jimmy Butler – Basketbal – $48,5 miljoen
 27. Max Verstappen – Formule 1 – $48 miljoen
 28. Paul George – Basketbal – $47,9 miljoen
 29. Anthony Davis – American Football – $45,4 miljoen
 30. Kawhi Leonard – Basketbal – $45,4 miljoen
 31. Phil Mickelson – Golf – $45,3 miljoen
 32. Serena Williams – Tennis – $45,3 miljoen
 33. Mohamed Salah – Voetbal – $45 miljoen
 34. John Wall – Basketbal – $44,8 miljoen
 35. Kylian Mbappé – Voetbal – $43 miljoen
 36. Conor McGregor – MMA – $ 43 miljoen
 37. Rory McIlroy – Golf – $41,5 miljoen
 38. Marshon Lattimore – American Football – $40,9 miljoen
 39. Devin Booker – Basketbal – $39,7 miljoen
 40. Joel Embiid – Basketbal – $39,7 miljoen
 41. Amari Cooper – American Football – $39,4 miljoen
 42. Dak Prescott – American Football – $39,4 miljoen
 43. Chris Paul – Basketbal – $39,1 miljoen
 44. Ryan Ramczyk – American Football – $38,8 miljoen
 45. Stefon Diggs – American Football – $38,7 miljoen
 46. Jake Paul – Boksen – $38 miljoen
 47. Kemba Walker – Basketbal – $38 miljoen
 48. Russel Wilson – American Football – $38 miljoen
 49. Brady Beal – Basketbal – $ 37,7 miljoen
 50. T.J. Watt – American Football – $ 37,6 miljoen