Het Zwitserse tennisicoon Roger Federer maakt al járen deel uit van de Grote Drie, samen met Novak Djokovic en Rafael Nadal. De 40-jarige racketkoning heeft diverse toernooien en prijzen op zijn naam staan en daarmee z’n tenniszakken goed gevuld. En hij is niet bang om dat uit te geven. Roger heeft namelijk een penthouse in Dubai waar hij een helipad-tennisveld op zijn dak heeft.

Roger Federer heeft een helipad-tennisveld op zijn penthouse in Dubai

Verder is het huis op zichzelf ook niet niets. Federer heeft namelijk een enorm presidentiële suite aan het “world class le reve” appartementencomplex in Dubai marina. Het gebouw heeft 50 verdiepingen, 70 appartementen en een hoogte van 210 meter hoog. Het appartement zelf beschikt over een zo gehete infinity pool, een sauna, fitness ruimte en een jacuzzi.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Roger Federer (@rogerfederer)

Het appartement beschikt over 5 slaapkamers met allemaal een ruime badkamer, ook heeft het appartement meerdere woonkamers. Het gebouw zelf wordt ook nog eens 24 uur in de gaten gehouden met beveiliging camera’s.

Uiteraard is het tennisveld op het dak de ultieme troef van de woning. Echter is deze niet omheind, dus hopelijk heeft Federer een systeem ontwikkeld zodat niet iedere naar beneden dendert – mocht hij eens missen.

Roger Federer

Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer $450 miljoen en dat is tot stand gekomen door verschillende inkomstenbronnen. Natuurlijk van zijn prestaties op het tennisveld, maar ook zijn sponsoren, ls Mercedes-Benz, Varilla, Netjets, Moët, Hennessy en Louis Vuitton, leverde hem ruim $90 miljoen op. Roger Federer heeft een deel hiervan opzij gezet om er vastgoed mee te betalen, samen met zijn vrouw Mirka Federer.

Penthouse in Dubai

Naar verluidt betaalde Federer er €15 miljoen voor. Overigens is dit natuurlijk niet zijn enige pand binnen zijn vastgoed-portfolio. Roger heeft namelijk ook nog een prachtvilla in zijn eigen geboorteland staan. Het huis ligt in de stad Zürich en het huis heet de ‘Residence’, dat zich kenmerkt door de hoeveelheid glas. Dit unieke huis kost dan ook rond de $8,1 miljoen, omgerekend €6,8 miljoen.