The European Fine Art Fair (TEFAF) werd op de vierde dag opgeschud door een roofbende die met een moker glazen vitrines kapotsloegen en ervandoor gingen met de buit. Naast 10 diamanten werd naar verluidt ook “de grootste en meest waardevolle steen van de beurs” ter waarde van € 27 miljoen werd meegenomen. Al met al een vervelende situatie voor alle betrokken, maar al helemaal voor de verzekeraar Charles Taylor Adjusting.

Pink Panther-bende van TEFAF-kunstbeurs voortvluchtig

Kort na de kunstroof werden twee Belgen op de A2, op slechts een aantal kilometer van de beurslocatie in Maastricht, van de weg gehaald wegens verdenking van betrokkenheid bij de overval, maar zij bleken onschuldig te zijn en sindsdien zijn de vier vermeende dieven nog altijd op vrije voeten.


Op beveiligingsbeelden is te zien hoe de vier mannen een voor een binnenkomen en zich verzamelen en zich voorbereiden op hun roof. Zodra één er een moker bij pakt, houden de anderen de bezoeker op afstand met een vermeend vuurwapen. Volgens Opsporing NL vluchtten twee van de daders op elektrische stepjes, terwijl de anderen via een route die bij het grote publiek niet bekend was naar buiten kwamen.

Gouden tip levert half miljoen op

Om de beruchte beruchte Pink Panther-bende, zoals Interpol ze op hun lijst heeft gezet, toch te pakken te krijgen, heeft de verzekeraar een beloning uitgeloofd van € 500.000. Hoe het ondertussen staat met de zaak wil de politie niet laten weten. Wel zegt een woordvoerder het volgende tegen De Telegraaf: “We zijn niet ontevreden, en positief gestemd over de ontwikkelingen binnen het onderzoek.”