De originele R8 GT is een vierwielaangedreven sportwagen, maar de R8 V10 GT RWD is – zoals de naam al weggeeft – betreft een achterwielaandrijver. En niet zomaar een, want volgens Audi zelf is het de “krachtigste achterwielaandrijfeenheid in de geschiedenis van het merk”. Niet iedereen zal dit aan de lijve kunnen ondervinden, want de special edition wordt gelimiteerd tot 300 eenheden en het betekent tegelijkertijd het einde van het V10-tijdperk van de autofabrikant uit Ingolstadt.

R8 Coupé V10 GT RWD met 620 pk

12 jaar na de eerste Audi R8 GT presenteert Audi Sport nu een nieuwe editie: de R8 Coupé V10 GT RWD. Ze blijven wel dichtbij het originele ontwerp. Zo verwijst zowel het exterieur als het interieur naar de eerste R8 GT, met standaard R8-schaalstoelen en een R8 performance sportonderstel, maar ook met lichtmetalen velgen en de zwart-rode interieursamenstelling van met koolstofvezel versterkt kunststof.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Audi USA (@audi)

De bekende atmosferische 5,2-liter V10 levert een vermogen van 456 kW (620 pk) dat via een nieuwe zeventraps transmissie met dubbele koppeling naar de achterwielen van de 1.570 kg zware auto wordt gestuurd. Dat gebeurt in samengang met een ‘Torque Rear’-rijmodus, om overstuur te perfectioneren.

Audi R8 Coupé GT RWD-3

Hoewel de sportwagen perfect is voor het op het circuit, onder meer dankzij aerodynamische verbeteringen, is de auto eveneens uitermate geschikt voor bochten op de autoweg. De GT RW kan in 3,4 seconden naar de 100 km/h accelereren en binnen 10,1 seconden een snelheid van 200 km/u. De topsnelheid ligt op 340km/h.

Carbon aerokit in hoogglans afwerking

Carbon aerokit in hoogglans afwerking toegevoegd die is ontwikkeld in een windtunnel om zoveel mogelijk downforce te garanderen en exclusief voor de R8 GT RWD is het inlaatspruitstuk van de V10-motor zwart gelakt. Er zit een nieuw setje 20-inch 10-spaaks velgen op en zwarte badges onderscheiden ‘m van de andere R8-modellen.

Audi

In het promotie-beeldmateriaal is de Audi R8 Coupé V10 GT RWD voorzien van de matte lakkleur Suzukagrijs, maar de sportauto is ook leverbaar in Tangorood en Daytonagrijs metallic. Met een vanafprijs van € 225.000 zullen de eerste exemplaren van deze gelimiteerde Audi in 2023 geleverd worden.