De Amerikaanse staat werd vorige week geteisterd door Orkaan Ian. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 100 en duizenden mensen verloren kostbare bezittingen en moesten hun huis ontvluchten. Maar dat is niet de enige plek die te maken kreeg met natuurgeweld. Ook in Zuid-Korea moesten inwoners zich vorige maand schap zetten, voor tyfoon Hinnamnor.

Tyfoon veroorzaakt ravage in Zuid-Korea

Terwijl Zuid-Korea samen met de Verenigde Staten bezig zijn met Noord-Korea, wordt de schade van tyfoon Hinnamnor opgemaakt. De tyfoon wordt beschouwd als de krachtigste tyfoon die het land in decennia heeft getroffen en duizenden raakten ontheemd nadat er wijdverbreide overstromingen ontstonden. Vooral hoofdstad Seoel werd hard getroffen.

Ook een Zuid-Koreaanse garage bleek niet bestend tegen de kracht van de overstroming en zo werd   een garage vol exotische auto’s bedekt met een mengelmoes van water, modder en brokstukken. Op een Instagram-bericht is te zien hoe het gezelschap aan sportwagens hard zijn aangepakt door de overstromingen. Alle auto’s zijn bedekt met een dikke modderdeken nadat ze volledig in het water zijn ondergedompeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Supercar Fails (@supercar.fails)

Meest kostbare verliezen

De exotische auto’s die op de foto’s te zien zijn, zijn onder meer een Lamborghini Aventador SVJ, Lamborghini Huracan Spyder, McLaren 570S, een limited edition Porsche 911, Mercedes-AMG GT, Mercedes-Benz S-Klasse, Bentley Bentayga, Cadillac Escalade, Genesis G80 en een Jeep Wrangler.

Van het stel is de Aventador SVJ de duurste en op basis van de foto’s kunnen we concluderen dat de Italiaanse sportwagen in een onherstelbare staat verkeert. Een ander interessant model, is de limited edition 911 Targa 4S Heritage Design die vorig jaar gelanceerd werd. De speciale editie van de 911 is beperkt tot slechts 992 exemplaren, maar helaas is er nu eentje minder. Pijnlijke beelden, en al helemaal voor de verzekeringsmaatschappij.