Het liefste gaat iedereen met z’n 30e met pensioen van het leven te genieten, maar zo werkt de wereld nou eenmaal niet. Althans, in de meeste gevallen niet, want zoals met alles zijn er uitzonderingen. Andrew Formica, de voormalig CEO van een investeringsmaatschappij van $ 68 miljard, besloot op zijn 51e al zijn verplichtingen op te zeggen.

Vermogensbeheerder gaat wegens opmerkelijke reden met pensioen

Volgens een verklaring zal Formica ook aftreden als directeur van het in Londen gevestigde bedrijf. En daar heeft hij zo zijn beweegredenen voor.  “Ik wil gewoon op het strand zitten en niets doen. Ik denk aan niets anders”, zei Formica in een interview met Bloomberg.

De vermogensbeheerder heeft bijna drie decennia vanuit huis doorgebracht waardoor deze keuze niet zo heel gek is. Hij wil hij zijn leven gaan leiden zonder het volledig te wijden aan het verdienen van geld of zelfs het beheren ervan. Ook wil de afgetreden CEO meer tijd spenderen met zijn bejaarde ouders na bijna helft van zijn leven bij hen weg had doorgebracht.

Daarnaast valt zijn ontslag ook samen met wat hij omschrijft als “een extreem moeilijke tijd voor het bedrijf en de markten”, nadat Jupiter behoorlijk wat geld verloor toen de aandelenkoers daalde.

Geschat vermogen van $ 25 miljoen

Volgens Pelham was de vermogensbeheerder de jongste van zes oudere leidinggevenden bij Jupiter Fund Management Plc, waarbij Bridget Macaskill de hoogste baas van het bedrijf was op 71-jarige leeftijd. Zijn vermogen wordt geschat op circa $ 25 miljoen wat voor hem blijkbaar voldoende is om met pensioen te gaan. Geef ‘m eens ongelijk.

Jupiter Fund Management gaf de volgende verklaring af: ‘Andrew is altijd duidelijk geweest tegenover de Raad van Bestuur dat zijn plannen op langere termijn de verhuizing met zijn gezin naar zijn geboorteland Australië zouden inhouden. Nu de eerste fase van de bedrijfstransformatie van Jupiter is voltooid, vindt hij dat dit het juiste moment is om het leiderschap van het bedrijf over te dragen, zodat de volgende fase gedurende die periode consistent en sterk leiderschap kan hebben

De vermogensbeheerder was overigens pas drie jaar CEO en zal zijn taken overdragen aan Matthew Beesley, de chief investment officer van het bedrijf, die vanaf het moment dat Formica vertrekt de rol van CEO op zich neemt.