Autofabrikanten lopen altijd te koop met cijfertjes, maar in de praktijk lijken die niet altijd zo nauwkeurig te kloppen. Bugatti is hofleverancier van ’s werelds snelste auto’s, maar de auto’s van Twitter-eigenaar Elon Musk kunnen er ook wat van. In Dubai werd de proef op de som genomen en nam een Bugatti Divo het op tegen een Tesla Model S Plaid.

Deze twee modellen worden beiden gezien als de snelste productie-auto’s ter wereld, dus het zou een bloedstollende strijd moeten betekenen. En dat werd het ook. De eigenaar van YouTube-kanaal DragTimes werd uitgenodigd op het Yas Marina Drag Way om het spektakel met eigen ogen te ervaren. Het circuit bestaat uit een  acceleratiestrip van 406 m en een baan van in totaal 4,1 km, ofwel “de perfecte plek om binnen enkele seconden topsnelheden te bereiken”.

Bugatti Divo neemt het op tegen een Teslo Model S Plaid

De Bugatti Divo is echter met afstand het lastigste om aan te komen. Hoewel een Teslo Model S Plaid rond de € 140.000 bedraagt, kunnen alleen geselecteerde klanten een tot 40 eenheden gelimiteerde Divo aanschaffen met een prijskaartje van € 8 miljoen. Onder de motorkap van deze Franse hypercar ligt een ‘quad-turbo’ 8.0-liter W16-motor dat goed is voor 1.500 pk. Daarmee zijn er slechts 2,4 seconden op de 100 km/h te bereiken en als u ‘m vol op z’n straart trap, is op 380 km/u pas z’n max bereikt.

Naast de Divo staat het snelste wat Tesla op dit moment kan brengen, aangezien de Roadster nog niet geleverd wordt. De Tesla Model S Plaid is Elon Musk’s poging om aandacht te krijgen van de hypercar-fans.

Ruim 1.020 pk durft Tesla te vragen van zijn productie-auto. De Model S Plaid heeft dan ook genoeg ‘batterijtjes’ op de bodem liggen om – minstens 1 keer – binnen 2,1 seconden naar de 100 km/u te gaan. De topsnelheid ligt ook veel hoger dan het basismodel van het Amerikaanse automerk; iets meer dan 320 km/u.

Porsche 911 Turbo

De Bugatti Divo begint met een slechte start, maar komt toch al gauw iets dichter bij de Plaid. Daarna wisselelen ze elkaar wat af, maar de uitkomst gaan we natuurlijk niet verklappen. Zodra deze race erop zit, moet de Divo zich alweer klaarstomen voor een wedstrijd tegen een Porsche 911 Turbo S die we ook niet mogen onderschatten. Zie het allemaal gebeuren in de onderstaande video.