In 1981 richtte Michael Bloomberg het mediabedrijf Bloomberg, gespecialiseerd in software, media en statistische data over de financiële markten. In 2012 werd de Bloomberg Billionaires Index gelanceerd, een lijst met de 500 rijkste mensen ter wereld op basis van hun vermogen. Omdat hij de eigenaar is staat hij zelf niet in de lijst, maar zijn geschatte vermogen van $ 76,8 miljard zou hem een 13e plaatste opleveren, net boven L’Oréal-telg Françoise Bettencourt Meyers.

Mediatycoon Michael Bloomberg als burgemeester van New York

Bloomberg heeft ook politieke ambities. Hoewel hij startte als republikein is hij ondertussen democraat en van 2001 tot 2013 was hij de burgemeester van New York. In 2018 kondigde hij een bijdrage van $ 4,5 miljoen aan om het Klimaatakkoord van Parijs te steunen onder het mom van: “Als Amerikanen dragen we allemaal de verantwoordelijkheid als de overheid het niet doet.”

Een logisch vervolg was dat hij het in 2020 als presidentskandidaat opnam tegen Donald Trump, een rivaliteit die The Guardian omschreef als “fel” en de krant noemde hen “doodsvijanden”. Zijn campagne, die meer dan $ 500 miljoen kostte, betaalde hij grotendeels uit eigen zak, maar vanwege teleurstellende resultaten sloot hij zich aan bij de campagne van de huidige president van de VS, Joe Biden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Georgina (@georginabloomberg)

“De achternaam Bloomberg hebben is klote”

Michael Bloomberg heeft twee dochters, Georgina en Emma, en die bewandelen beiden hun eigen pad des levens. Over een overname van het media-imperium is geen sprake. Voornamelijk Georgina is niet altijd tevreden geweest over het nest waarin ze is geboren, ook al is ze nooit iets tekort gekomen. In een documentaire uit 2003, Born Rich, zei Georgina namelijk: “De achternaam Bloomberg hebben is klote.”

Bijna 15 jaar later kwam ze terug op deze uitspraak en vertelde ze aan het tijdschrift Town & Country dat ze nu toch wel “trots” is op haar achternaam. “Ik heb veel meer respect gekregen voor mijn ouders en mijn achternaam en alles wat mijn vader heeft gedaan en hoe hard hij heeft gewerkt om ons een geweldig leven te geven”, zei ze. En in ander, eerder interview suggereerde dat ze altijd alles zelf betaald. “Ik ben niet rijk, mijn vader is rijk. Als ik ga winkelen, is dat mijn eigen geld.”

Prestaties van Georgina Bloomberg

Georgina werd in 1983 geboren in de Big Apple als dochter van Michael Bloomberg en zijn toenmalige vrouw Susan Brown. Ze studeerde aan de The Spence School, een elite privéschool voor meisjes in Upper East Side en heeft een carrière opgebouwd in de professionele springsport. Ze bezit meerdere springpaarden, waar ze diverse prijzen mee won, en runt een dierenopvangcentrum in New York.