Het betreft volgens de makelaar het grootste aaneengesloten stuk land in de stad Fayetteville, in de Amerikaanse staat Arkansas, op circa 159 hectare. Maar het is niet alleen indrukwekkend qua omvang, maar ook qua faciliteiten. Met name de racebaan die is aangesloten aan de oprijlaan spreekt zeer tot de verbeelding “De mogelijkheden voor deze woning zijn eindeloos.”

Villa met racecircuit in de Verenigde Staten

De zuidelijk gelegen staat Arkansas is rijk aan meren, rivieren, warmwaterbronnen en landbouwproducten. En tegelijkertijd dus boordevol stukken grond, waar niet altijd iets mee gedaan wordt. Zeker in het bescheiden plaatjes Fayetteville.

De huidige eigenaar van het landgoed is wellicht een raceliefhebber of wist niet wat hij met de lap grond aan moest en heeft een racebaan aangelegd met twee keer zoveel garageplaatsen als slaapkamers in het hoofdverblijf.

racecircuit

Het racecircuit is 3,2 kilometer lang en bestaat uit drie rechte stukken en twee scherpe haarspeldbochten, dus het is niet vergelijkbaar met F1-circuits, maar goed: het ligt letterlijk in de achtertuin. Daarnaast zou het een fijne plek moeten zijn om te leven. Voor het tweede jaar op rij werd Fayetteville door US News & World Report uitgeroepen tot één van de 5 beste plaatsen om in Amerika te wonen.

racecircuit

Het hoofdverblijf van 721 vierkante meter uitgerust is met 18 kamers, waaronder vijf slaapkamers en zes badkamers. Daarnaast zijn ook twee verschillende volledige keukens van de partij, evenals een speelkamer, fitnessruimte en een privétheater. Het hele complex wordt volledig aangedreven door zonnepanelen, dus de volgende eigenaar hoeft zich niet druk te maken over oplopende energieprijzen.

Prijsstijging door de jaren heen

Uit gegevens van Realtor blijkt dat het perceel met racebaan voor het laatst in 2001 werd verkocht $1,712,000. Daarna is het een aantal keren opnieuw aangeboden, zoals in 2020 met een vraagprijs van $ 6,700,000. Deze stijging is te logisch te verklaren, want in 2016 werd er een nieuw huis op het grondgebied gebouwd. Kort daarna werd de advertentie offline gehaald, maar begin september ging ‘ie weer live.

De woning wordt aangeboden door makelaarskantoor True North Realty Group en bevat een vraagprijs van $ 6,7 miljoen. “Dit is een absoluut turn-key eigendom en er is nog zoveel meer te zien en te beleven! Plan uw vertoning vandaag nog!”

racecircuit