Een woonboot is ons Nederlanders niet onbekend. Wie de Amsterdamse grachten wel eens heeft bewandeld, zal zich beslist kunnen herinneren dat het er vol ligt met woonboten. Een unieke setting, die wonen in een stad doorweven met grachten kenmerkt. Woonboten zijn over het algemeen zeer ergonomisch vormgegeven en kennen een divers materiaalgebruik. Deze woonboot, de Naturecruiser Floating Houseboat, is op de meest eco-vriendelijke wijze ontworpen.

De Naturecruiser Floating Houseboat is alles wat je wil als klimaat-bewuste bewoner

Uiteraard is deze woonboot dusdanig ontworpen dat het je aan niets ontbreekt. Het mag dan een woning zijn bedoeld voor op het water, de gelijkenissen met wonen op het land zijn ongetwijfeld aanwezig. Logisch ook, men zoekt wel alle comfort en praktische eigenschappen van een ‘normaal’ huis. Wat deze woonboot zo bijzonder maakt is het feit dat het ontwerp nagenoeg zelfvoorzienend is. Zo is er een hybride elektromotor aanwezig voor de aandrijving, zonnepanelen voor de opwekking van energie en is er gedacht aan een waterzuivering-systeem.

“We hebben dit ontwerp gemaakt voor een gemotoriseerde woonboot, waarmee je over meren en rivieren kunt varen waardoor je elke jachthaven in Europa kunt bereiken”, aldus de bedenkers van het Amsterdamse bedrijf +31ARCHITECTS. “De eerste varende woonboot is op ecologisch verantwoorde wijze gebouwd, met bijzondere aandacht voor het gebruik van duurzame materialen en installaties.”

naturecruiser floating houseboat woonboot Pure Luxe

De 15 meter lange woonboot biedt onderdak aan een slaapkamer, badkamer, een zitplek op het dek en een heus dakterras – ja echt. De woonboot is voornamelijk gemaakt van duurzame materialen en haalt z’n inspiratie uit Scandinavisch design. Zo is er veel hout aanwezig en kunnen bewoners genieten van het uitzicht door de grote hoeveelheid glas die gebruikt is.

Mocht je niet genoeg plek hebben, dan is er ook nog een 24 meter lange variant. Wat ons betreft een stijlvol alternatief voor een gewone woning. Het zal ons benieuwen of de creatie gretig aftrek kent.

naturecruiser floating houseboat woonboot Pure Luxe naturecruiser floating houseboat woonboot Pure Luxe