Cristiano Ronaldo is het gesprek van de dag. Ieder etmaal vindt er wel weer een nieuwe, interessante ontwikkeling plaats met betrekking tot zijn voetbalcarrière. Hoewel de Portugees zich aan het klaarstomen is voor zijn debuut bij Al-Nassr, de Saudische voetbalclub die hem maximaal € 300 miljoen per jaar gaat betalen, is er nieuws over zijn in 2017 geveilde Ballon d’Or.

Ballon d’Or van Cristiano Ronaldo geveild voor een goed doel

In zijn loopbaan won Cristiano Ronaldo won maar liefst vijf keer de hoogst haalbare persoonlijke prijs in het Europese voetbal, de Ballon d’Or. In 2008 won hij zijn eerste toen hij bij Manchester United speelde. Daarna maakte hij de overstap naar Real Madrid, waar hij vervolgens nog viermaal de Gouden Ball won: in 2013, 2014, 2016 en 2017.

Zijn twee Ballon d’Or (gewonnen in 2013), zijn eerst in dienst van zijn voormalig werkgever Real Madrid, werd geveild om geld op te brengen voor een goed doel dat kinderen met een ernstige ziekte helpt. De koper bleef lange tijd anoniem, aangezien de veiling plaatsvond in 2017 in het Londense Dorchester hotel, maar volgens de Mirror gaat het om Idan Ofer, ook wel bekend als de rijkste man van Israël.

Israëlische zakenman Idan Ofer

Ofer heeft $ 645.000, omgerekend € 594.000, betaald om de prestigieuze prijs te verweven. Een behoorlijk bedrag, zeker aangezien het niet de échte is. Die staat namelijk in het Cristiano Ronaldo-museum in Madeira. Het betreft een replica, maar blijkbaar was dat voor Ofer geen dealbreaker. Bovendien heeft hij toch geld zat.

De 62-jarige miljardair en zakenman uit Israël is woonachtig in Engeland, heeft een flink vermogen opgebouwd met het bedrijf dat zijn vader eind jaren 60′ oprichtte en zich bezighoudt met de internationale olie- en scheepvaartactiviteiten. Ook is hij actief in de voetbalwereld. In 2017 verwierf hij een belang van 32% in Atlético Madrid en later werd hij grootaandeelhouder van de Portugese voetbalclub FC Famalicão. Zijn vermogen? Dat wordt door Bloomberg geschat op $ 11.6 miljard.