Momenteel is de Russische producer en DJ Zedd druk bezig met het maken van nieuwe muziek. Zedd heeft nauwelijks meer tijd over voor evenementen en festiviteiten, maar sporadisch loopt hij toch over rode lopers. Tijdens de meest recente Emmy Awards, de Amerikaanse ceremonie-uitreiking voor buitengewone televisie-prestaties, verscheen hij een met extravagante outfit, wat maakte zijn outfit nou zo opvallend?

De Rolex Yacht Master 40 van DJ Zedd

Dat de zaken goed gaan bij DJ Zedd, moge duidelijk. Laatst showde de DJ namelijk een televisie, die maar liefst $100.000 kostte, maar ook bij het kiezen van outfits kijkt hij niet naar de prijskaartjes. Zedd droeg een magenta paars pak van Dolce & Gabbana en een mooi, luxe horloge. Namelijk de zeldzame Rolex Yacht-Master 40 ‘Candy’ 126679SABR in 18k witgoud.

Rolex-01

Dit is de allereerste keer dat Yacht Master 40 van Rolex een kast heeft bestaand uit 18K witgoud en bezaaid is met 46 briljant geslepen diamanten. DJ Zedd heeft dus niet zomaar de eerste de beste op de kop getikt. “Roze saffier, lichtblauwe saffier, diamant, paarse saffier en donkerblauwe saffier: een harmonieuze opeenvolging van vijf tinten die acht keer wordt herhaald”, aldus Rolex.

Het ontwerp geeft het uurwerk een unieke sprankeling die verder wordt versterkt door een driehoekige diamant op 12 uur. Wij snappen wel dat Zedd deze nieuwe Rolex Yacht Master droeg tijdens de Emmy Awards om de aandacht naar zich toe te trekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Het horloge is door de ingenieurs van het Zwitserse horlogemerk voorzien van een speciale kaliber. Deze zorgt voor essentiële voordelen op het gebied van precisie, weerstand tegen magnetische velden en schokken, gemak en betrouwbaarheid. Het automatische opwindbare kaliber heeft maar liefst een gangreserve van ongeveer 70 uur. Dit zorgt ervoor dat de Rolex in goede staat blijft en de onderdelen goed gesmeerd blijven. Met dit horloge hoeft DJ Zedd zich dus gelukkig nooit zorgen te maken om de tijd, want tijd is geld.

Prijskaartje 

Hoewel het horloge bij Rolex in de schappen lag met een adviesprijs van $ 78.500, ligt de marktwaarde inmiddels een stuk hoger: $180.000. Dat heeft een aantal redenen, maar de voornaamste heeft te maken met het feit dat Rolex niet aan de vraag kan voldoen, waardoor prijsstijgingen onvermijdelijk blijken. Om toch te kunnen leveren, worden er momenteel voorbereidingen getroffen om een nieuwe productiefabriek uit de grond te laten stampen. Een project waar zo’n $ 1 miljard mee gemoeid is.