John Travolta is ondertussen 68 jaar oud, maar wordt nog altijd gezien als van de meest invloedrijke personen in Hollywood. Samen met zijn inmiddels overleden vrouw Kelly Preston kocht hij als een van de eersten een pand naast het Jumbolair-Greystone Airport, een luchthaven voor privégebruik. De acteur is een vliegenthousiasteling en al meer dan 40 jaar een gecertificeerde piloot, waardoor deze keuze niet geheel uit de lucht komt vallen.

Opmerkelijk ‘Airport Mansion’ van familie Travolta

Hij bezit volgens Belfast Telegraph nog altijd zeven vliegtuigen, waaronder een Boeing 707, genaamd ‘Jett Clipper Ella’, vernoemd naar zijn kinderen. En die staan niet ergens weg te rotten in een loods of een bedrijventerrein. Nee, gewoon op de twee landingsbanen van omgerekend 2.286 meter bij hem voor de deur.

“We hebben het huis ontworpen voor de jets en om in een oogwenk toegang te hebben tot de wereld, en daar zijn we in geslaagd”, zei John Travolta in tv-show Today. Hij kocht het residentiële luchtpark, dat werd gebouwd in 1954, naar verluidt voor $ 4,9 miljoen en vormde het om tot zijn droomverblijf.

Bouw van de droomwoning

De bouw van het huis duurde twee jaar, maar “het plan duurde ongeveer zes jaar”, zegt Travolta. “We zijn een tijdje naar het gastenverblijf verhuisd om het te overzien.” Bijna alles is dan ook naar zijn wens omgebouwd en diverse wanden bevatten filmposters waarop Travolta is aanschouwen.

De Pulp Fiction-acteur is sinds 2002 ambassadeur van de grootste luchtvaartmaatschappij van Australië, Qantas, en bewaart zijn persoonlijke Qantas Boeing 707 in de tuin van zijn huis in Florida. Zijn relatie met Qantas begon toen Travolta zijn vliegbrevet haalde en een Qantas 707 naar Sydney vloog om de film Swordfish uit 2001 te promoten.

“Het was altijd Johns droom om vliegtuigen in zijn voortuin te hebben – om praktisch in staat te zijn om naar het huis te rijden – zodat wanneer je wilde gaan eten, je alleen maar de deur hoefde uit te stappen, op het vliegtuig en vlieg weg”, aldus wijlen Kelly Preston.

In de zomer van 2019 ging het hele vluchtpark in de verkoop voor $ 10,5 miljoen. Travolta is de afgelopen jaren zelf zeer actief geweest op de vastgoedmarkt, met een aantal spraakmakende verkopen en aankopen in de oostkust van de Verenigde Staten, maar ook in Californië.