Jay-Z vormt samen met Beyonce één van de meest krachtige en bekende koppels in de Verenigde Staten. Ze rijden in de duurste, meest extravagante auto’s, charteren jachten alsof het niets is én dragen beiden juwelen en uurwerken waar de meesten enkel en alleen van kunnen dromen. Een voorbeeld? Jay-Z woonde een wedstrijd van de Brooklyn Nets bij met een uniek horloge om zijn pols.

Jay-Z krijgt zijn handen aan de meest extravagante en gelimiteerde horloges

We staan hier echter niet bepaald van te kijken, want de Amerikaanse artiest heeft ’s werelds meest begeerde horloges in zijn collectie. Zo was hij een van de eerste die een Patek Philippe Nautilus Tiffany Blue wist te bemachtigen. Deze speciale uitgave heeft, zoals de naam suggereert, een felblauwe wijzerplaat en is gelimiteerd tot slechts 170 stuks, één voor elk jaar dat de Zwitserse horlogemaker en Amerikaanse juwelier hebben samengewerkt, waarvan een soortgelijke editie onder de hamer ging voor $ 6,5 miljoen.

De wederhelft van Beyoncé beschikt over een geschat vermogen van € 1 miljard, waaruit het grootste deel voortkomt uit zijn champagnemerk Armand de Brignac, en daarmee is een horlogeverzameling bij elkaar sprokkelen geen onbegonnen werk.

RM 47 Tourbillon ‘Samurai’ van Richard Mille

We hebben al een aantal uurwerken uit zijn collectie onder de loep genomen, maar ditmaal zetten we zijn Richard Mille Savoir-faire RM 47 Tourbillon in het zonnetje. Echter absorbeert dit model die zonnestralen, want deze editie is bijna geheel zwart. Het pantser is gemaakt door het het stel Pierre-Alain Lozeron en Valerie Lozeron. Zij hadden ruim 16 uur nodig om het te graveren, gevolgd door nog eens negen uur schilderwerk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

De RM 47 Tourbillon ‘Samurai’ bestaat uit zwart keramiek en geelgoud en maakt deel uit van een gelimiteerde oplage van 75 stuks. Dit uurwerk is bezaaid met 19 juwelen en ontworpen om een hulde te brengen aan de Japanse cultuur. Vandaar dat er ook gekozen voor een hand gegraveerde- en geverfde ‘Samurai’ in het hart van het uurwerk.

Het model is ontstaan ​​uit een collaboratie tussen de Zwitserse horlogemaker en de Spaanse Formule 1-coureur Fernando Alonso, blijkbaar een gepassioneerde liefhebber van de Japanse cultuur.  Hoewel de prijzen nogal schommelen, schijnt de marktwaarde rond de $ 1.080.000 te liggen.