De populariteit van de Mercedes-AMG G 63 blijft onverminderd doorgaan. Ook speciale versie op basis van dit model zijn erg gewild, zoals de Brabus 900. Het Duitse tuningbedrijf, gespecialiseerd is in het modificeren van high-end auto’s, heeft de Brabus 900 Deep Blue geïntroduceerd, waarmee de Deep Blue-collectie nu compleet is. “Geïnspireerd door de sereniteit en de onmiskenbare diepblauwe kleur van de oceaan.”

Brabus 900 Deep Blue

Met de expertise van Brabus is AMG G 63 omgetoverd tot een bijzonder krachtig exemplaar. De krachtpatser is voorzien van een aangepaste V8-motor met twee turbo’s die een ongelooflijke 900 pk en 1250 Nm aan koppel lever. Ook de topsnelheid van 280 km/u is lang niet gek voor een olietanker (2.500 kilo schoon aan de haak) op wielen.

De Brabus 900 Deep Blue is niet alleen snel, maar ook erg indrukwekkend als het gaat om de uitrusting en technologie. Het interieur van de auto is aangepast met premium materialen zoals leder en alcantara, en de auto is voorzien van een high-end geluidssysteem en een infotainmentsysteem met een groot scherm. Bovendien heeft de auto een uitgebreid scala aan veiligheids- en rijhulpsystemen, waaronder adaptieve cruise control, rijstrookassistentie, en dodehoekdetectie.

Een indrukwekkende exemplaar die ongetwijfeld veel indruk maakt op autoliefhebbers. Met zijn krachtige motor, premium interieur, opvallende ontwerp en geavanceerde technologie, is het een model om rekening mee te houden. Wilt u ‘m los aanschaffen? Dat kan ook. Voor deze G-Klasse dient zo’n half miljoen betaald te worden.

Shadow 900-speedboat

Maar dat niet alleen. Wie genoeg te besteden heeft om de peperdure G Wagon aan te schaffen, wordt geacht om er ook een horloge én een speedboat erbij aan te schaffen. Alleen dan is de Deep Blue-collectie namelijk compleet.

Brabus Shadow 900

De speedboat valt onder de krachtige Shadow 900-modellen van Brabus, die zijn gemaakt in samenwerking met de Finse botenbouwer Axopar Boats, en zijn verkrijgbaar in een aantal uitvoeringen, maar uiteraard moet u de Deep Blue Signature Edition. Deze editie is uitgerust met twee 4,6-liter V8-motoren, waarmee de topsnelheid neerkomt 60 knopen, omgerekend 111 km/u.

Tot slot het uurwerk. Het betreft een Panerai Submersible S Brabus Blue Shadow Edition. Inderdaad, een hele mond vol. De oplage van dit model wordt beperkt tot slechts 200 eenheden. Toch liever eentje los aanschaffen? Neem dan zo’n € 50.000 mee naar de winkel. Het duikershorloge bevat kenmerkende ontwerpdetails uit de collectie. Zo is de 47 mm kast gemaakt van titanium en wordt gekenmerkt door een “reeks blauwe en grijze tinten”.

Gaat uw hart toch meer uit naar het volledige pakket? Wees dan bereid om zo’n € 1,1 miljoen, exclusief belastingen, over de balk te smijten. Hier vind u meer informatie over de collectie.