De Nederlandse huizenprijzen stagneren de afgelopen maanden een beetje, maar alsnog is het een ramp voor woningzoekenden. Met name starters en men die in de randstad wil neerstrijken. Toch zijn er nog een paar gemeenten die wél betaalbaar zijn. Zo is Pekela op dit moment de goedkoopste gemeente in Nederland. Daar ligt de gemiddelde prijs voor een woning nog onder de € 250.000.

Goedkoopste gemeente in Nederland

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ligt de gemiddelde prijs van een koopwoning in deze Groningse plaats op € 230.800. Pekela heeft zo’n 12.000 inwoners en ligt ongeveer 20 minuten verwijderd van de Duitse grens.

Bovendien vindt Erik Siefkes, makelaar bij Siefkes Vastgoed, het een mooie locatie en verkoopt hier eigenhandig verschillende woningen. “Mensen denken vaak dat het ver weg is van alles, maar je bent binnen een half uur in Groningen”, vertelt hij tegen Editie NL. “Je krijgt hier veel voor weinig en het is er erg prettig wonen. Iedereen groet elkaar hier.”

De duurste woning van Pekela

Ondanks dat het de goedkoopste gemeente is, valt ook in Pekela een luxe levensstijl te vinden. Zo staat op Funda een prachtige vrijstaande villa te koop in de Groningse plaats. De duurste koop staande woning in Pekela beslaat 190 m² woonoppervlak op een perceel van maar liefst 1.870 m. Het huis heeft zeven kamers, waarvan vier slaapkamers, één badkamer en een apart toilet. Deze ruimtes zijn verdeeld over twee woonlagen en een zolder. De villa is in 2002 gebouwd.

De ruime hal leidt u naar de zeer ruime en gezellige woonkamer, die dankzij de grote ramen veel natuurlijk licht vangt. De vloer is betegeld met mooie, zwart marmeren tegels en de muren zijn grijs, wat mooi afsteekt met het meubilair. Daarnaast bevindt er zich een fantastische haard die wit is gekleurd.

De keuken is te bereiken via de woonkamer, die wederom een klassieke stijl heeft. Van de fraaie witte kastjes tot dezelfde zwarte tegels. Ook bevinden hier zich twee openslaande deuren naar de tuin. Deze ruime achtertuin biedt verschillende mogelijkheden om te zitten, zoals de picknicktafel bij de keuken, waar ’s zomers heerlijk geluncht kan worden. Daarnaast is er ook een prachtig tuinhuis dat het hele jaar door een ideale plek is voor partijen en feesten.

Gezien deze woning in Groningen ligt, zal het u vast niet verbazen dat u ook een flinke stal tot uw beschikking zal hebben. Via de bijkeuken, die vanuit de keuken te bereiken is, kunt u de dubbele garage vinden. Deze heeft voldoende plaats voor uw voertuigen.

“Een absoluut uniek object”

Op de eerste verdieping bevinden zich de vier slaapkamers en badkamer. De badkamer heeft een douche, ligbad en toilet en is hetzelfde bekleed als het toilet op de benedenverdieping, met witte tegels op de muren en een tegelvloer met patroon. De slaapkamers zijn allen zeer ruim, echter heeft master bedroom ook een inloopkast. Via de overloop kunt u de vlizotrap vinden die u naar de bergzolder zal leiden.

Als u interesse heeft in dit prachtige huis in Pekela, kunt u deze bewonderen op Funda. De vraagprijs voor deze wonderbaarlijke woning is € 745.000 kosten koper. Ondanks dat het wordt omschreven als “een absoluut uniek object”, staat er al langer dan een half jaar een verkoopbord in de voortuin.