Over de hele wereld kunnen zijn er fenomenale restaurants waar de meest indrukwekkende gerechten worden bereid. Azië is hier zeker geen uitzondering van. The World’s 50st Best is een organisatie die door de hele wereld reist om de beste restaurants van elke regio aan te kaarten. Zij hebben ontdekt welk restaurant in Azië de allerbeste is.

Restaurant Le Du in Bangkok

Als u ooit van plan bent om naar Thailand te gaan, dan is dit restaurant een absolute aanrader! Dit restaurant gelegen in de hoofdstad van het land in Zuidoost-Azië is een echte aandachtstrekker met hun bijzondere gerechten. Le Du staat sinds 2017 al in de top 50 beste Aziatische restaurants en sindsdien blijft het behoren tot de allerbesten.

De chef-kok en eigenaar van dit etablissement is Thitid ‘Ton’ Tassanakajohn. Zijn visie voor het fenomenale restaurant is een verfijnde moderne Thaise keuken op basis van de buitengewoon agrarisch erfgoed en eeuwenoude culinaire technieken. “Zijn unieke stijl van eten heeft critici en gasten van over het hele continent versteld doen staan”, aldus The World’s 50st Best.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Du Restaurant (@ledubkk)

De naam van Le Du, hoewel het Frans klinkt, is eigenlijk afgeleid van het Thaise woord voor ‘seizoen’. Deze naam is gekozen wegens de focus van het restaurant, gezien ze vooral veel seizoensproducten aanbieden. Zo kunt u gerechten als gemarineerde inktvis met gefermenteerde tofu en frambozenrijstcrackers bestellen, maar ook gegrilde riviergarnalen met gefrituurd ei en zwarte biologische rijst staan op het menu.

Bent u wel benieuwd naar de culinaire delicatesses die Le Du te bieden heeft? U kunt reserveren via de website. De kosten voor de heerlijke gerechten zijn ook niet schrikibarend: Zo kunt u kiezen voor een viergangenmenu vanaf 3500 Thaise baht, omgerekend zo’n € 95, of u kunt een zesgangenmenu nemen voor ongeveer € 108.

Andere Aziatische toprestaurants

Als u niet zo van de Thaise gerechten bent, zijn er nog veel meer hooggewaardeerde restaurants in Azië waar u zeker een keer gegeten wilt hebben. Zo staat op nummer twee van de World’s 50st Best een restaurant in Tokyo genaamd Sézanne. Dit is een restaurant gelegen op de 7e verdieping van het Four Seasons Hotel Tokyo in Marunouchi. Het legt de focus op Franse maaltijden met Japanse ingrediënten.

Het restaurant opende in 2021, maar heeft in een korte tijd enorm veel bekendheid gemaakt. Het meesterbrein achter dit restaurant is Britse chef-kok Daniël Calvert. Eerder had deze geniale chef al de leiding in een restaurant in Hong Kong, Belon genaamd, die hij naar de vierde plaats wist te leiden op de lijst. Dan moeten zijn restaurants zeker wel de moeite waard zijn.

Op dit moment is Hong Kong’s hoogste restaurant in de lijst ‘The Chairman’ die een mooie 13e plaats wist te behalen. De getalenteerde chef-kok Kwok Keung Tung maakt bijzondere gerechten gebaseerd op Kantonese tradities, maar met subtiel originele resultaten.

Heeft u nog geen inspiratie? Er zitten nog vele restaurants in Japan, voornamelijk in Tokyo, maar ook in Singapore, India, Zuid-Korea en China zijn een hoop culinaire meesterwerken te vinden. Was u al van plan een rondreis door Azië te maken? Zo niet, zou deze lijst voldoende reden moeten zijn om dit alsnog te doen!