Net als zovelen is de kans aannemelijk dat u ooit gedroomd hebt over het bezitten van een superjacht. Heerlijk zonnen op het dek om vervolgens te genieten van een heerlijk diner met zonsondergang. Voor de meesten zal dit ook beperkt worden tot dromenland, want niet alleen het aanschaffen van een superjacht is zacht gezegd een flinke uitgave, het peperdure onderhoud en niet te vergeten de diesel maken het haast onmogelijk voor zelfs miljonairs.

Het 88,5 meter lange jacht Illusion Plus

De Illusion Plus is een 88,5 meter lang superjacht die is gebouwd in Azië door de Pride Shipyard in samenwerking met adviseurs van over de hele wereld, waaronder de Nederlandse scheepsarchitecten Azure. Het superjacht beschikt over alle luxe en voorzieningen die ieder mens ook maar kan wensen, waardoor u eigenlijk het jacht nauwelijks wil verlaten en dagen lang wil blijven rondvaren.

Illusion plus yacht

Het enige probleem is alleen dat diesel helaas absurd duur is, want voor één tank betaalt u maar liefst $ 300.000, dat is omgerekend ruim € 270.000. Maar ja, wie tientallen miljoenen kan missen voor een superjacht, want zoveel koste ‘ie, heeft hoogstwaarschijnlijk ook genoeg geld om dit torenhoge bedrag voor een volle tank te betalen. We moeten daarbij wel vermelden dat één tank gelijk staat aan 15 dagen varen, dus voor een bedrag van € 540.000 kunt u een maand op pad.

Het jacht is volledig voorzien van luxe en heeft voor ieder wat wils. Zo is er een ultramoderne spa aanwezig met sauna, hamam en een relaxte massageruimte, maar ook een volledig uitgeruste gym. Voor wie liever plat ligt op de bank kan plaatsnemen in de speciale bioscoop om weg te zwijmelen bij een klassieke film.

Gym Illusion Plus

Illusion Plus biedt ruimte aan 16 gasten die kunnen resideren in acht hutten. Daarnaast beschikt het jacht daarnaast over maar liefst 25 bemanningsleden die in een aparte hutten verblijven. Een groot aantal, maar noodzakelijk, aangezien het jacht zes verdiepingen heeft die te allen tijde spic en span moeten zijn. Bovendien moeten allen gasten tegelijkertijd in de watten gelegd worden. Gelukkig is er wel een lift aanwezig die de gasten en het personeel van de ene verdieping naar de andere verdieping kan vervoeren.

Zes dekken en twee jacuzzi’s

Het jacht beschikt over verschillende dekken, waar u zowel overdag als ’s avonds heerlijk kan loungen en genieten. Het jacht komt samen met niet één maar twee jacuzzi’s die zo zijn geplaatst zodat u een prachtig panoramisch uitzicht heeft over de zee. Na een heerlijke dag in het zonnetje kunt u zich in de beauty salon helemaal opdoffen, u kunt hier onder andere uw haar wassen en vervolgens laten föhnen door iemand van de bemanning. Wanneer u er op-en-top uitziet, kunt u plaatsnemen aan de eettafel voor een culinair diner.

Illusion plus bemanning

Mocht u uw vrienden en familie na een lange tijd rondreizen missen, dan zijn er verschillende manieren om hun aan boord te krijgen. Aangezien het jacht beschikt over een ruim helikopterplatform en mensen dus kunnen komen invliegen wanneer ze maar willen. Dat niet alleen er is ook een 9,5 meter lange boot in de tendergarage aanwezig die de mogelijkheid biedt om uw gasten op te halen aan de kade.

Bent u bereid om € 270.000 te betalen voor één tank, dan kunt u wellicht een kijkje nemen naar de advertentie aangezien het superjacht nu te koop staat bij Burgess Yachts voor $ 79.800.000. Wilt u eerst een goede tour van het jacht, dan kunt u de onderstaande video bekijken.