Central Park? Nee, we hebben het in dit geval niet over het wereldberoemde stadspark in New York, maar over een nieuw wooncomplex in Nieuwegein. Onder die projectnaam wordt de The Fittest Building gebouwd. Deze naam komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar heeft alles te maken met het 160 meter lange hardloopbaan op het dak. De enige ter wereld!

Wooncomplex in Nieuwegein met een volwaardige hardloopbaan op het dak

Momenteel staan in het gebied voornamelijk kantoorpanden, maar daar wordt verandering in gebracht. In dit gebied moeten binnenkort 2.500 woningen worden gerealiseerd. Het meest opvallende bouwproject, is ongetwijfeld The Fittest Building.

Foto: Klunder Architecten | Plan Vastgoed Central Park

Volgens opdrachtgever Plan Vastgoed gaan de werkzaamheden binnenkort al van start. Klunder Architecten heeft het architectonisch ontwerp voor hun rekening gekomen en indien alles volgens planning verloopt, zal Central Park tegen eind 2024 worden opgeleverd.  Het architectenbureau heeft onlangs de eerste sfeerbeelden van het plan gedeeld en die spreken zeer tot de verbeelding.

Foto: Klunder Architecten | Plan Vastgoed Central Park

Los van de onconventionele plaatsing van de hardloopbaan en buitengym, heeft het complex meer te bieden. Zo staat duurzaamheid hoog op de agenda en worden de binnenplaatsen voorzien van veel groen. In totaal komen er 136 appartementen, waarvan er 79 verkocht worden. De overigen 57 appartementen worden verhuurd.

“Relatief betaalbaar”

Verdeeld over twee- drie- en vierkamerappartementen varieert de grootte van 50 tot 95 vierkante meter. Alle appartementen beschikken met een balkon of loggia over eigen buitenruimte en uitgerust met wand- en vloerafwerking, een keuken en hoogstaande sanitaire voorzieningen.

Hardloopbaan

Foto: Klunder Architecten | Plan Vastgoed Central Park

In de nieuwste aflevering van Pure Luxe-show FundaFun nemen we het complex onder de loep. Miljonairsmakelaar Leslie de Ruiter is enthousiast over het plan. Zelfs ‘ondanks’ de locatie: “Nieuwegein klinkt misschien niet overdreven sexy, maar hoe je het went of keert, het ligt buitengewoon centraal in Nederland, je hebt alle voorzienigen.”

De Ruiter noemt de appartement “relatief betaalbaar” met een gemiddeld prijs van € 400.000. “Tja, dat zijn de gemiddelde woningprijzen tegenwoordig.”

Zie de video hieronder.