Het kopen en onderhouden van een privéjet is een enorme investering, waar men al snel miljoenen aan uitgeeft. Het is daarom ook dat maar een klein deel van de bevolking zich een privéjet kan veroorloven. Toch is het vaak maar de vraag hoe die mensen hun privéjet hebben kunnen aanschaffen. Noah Kagan, een YouTuber die gespecialiseerd in ondernemerschap, ging op onderzoek uit om te zien waar de meeste mensen hun privéjet van betaalden.

“Het kost geld, maar het maakt je ook weer geld”

De meeste mensen die zichzelf een eigen privéjet kunnen veroorloven, hebben vaak één of meer eigen bedrijven die succesvol zijn. De eerste man die Kagan interviewde, legde uit wat de meest succesvolle soorten ondernemingen kunnen zijn. “Ondernemen in geld, want geld maakt geld. Maar ook technologische bedrijven en voedselbedrijven. Die bedrijven zullen altijd blijven bestaan,” zegt de man in de video. Zelf is hij de baas van een grote voedselketen, al wil hij niet in detail treden over welk bedrijf het gaat.

Toen Kagan vroeg hoeveel geld hij zou moeten verdienen om zijn eigen jet te kopen, reageerde de man als volgt: “Veel. Het is niet goedkoop, maar het is een hulpmiddel. Het kost geld, maar uiteindelijk maakt het je ook weer geld.” Hij gebruikt zijn privéjet zelf om te reizen naar verschillende steden en daar zijn werk te doen.

Risico’s nemen!

De volgende man die Ragan interviewde, is ondertussen al met pensioen. Echter was hij in het bezit van maar liefst drie succesvolle ondernemingen: Lone Star Overnight, PeopleAdmin en SchoolAdmin. Zijn tip aan jonge entrepreneurs is: “Je moet ervan houden om grote risico’s te nemen.” Hij legt uit dat het nemen van risico’s belangrijk is, omdat het afwachten op zekerheid tot niets zal leiden. “Je zal er soms naast zitten, maar dat hoort erbij.”

Echter was de derde kandidaat nog meer interessant dan de rest. Deze man genaamd James wist ontzettend succesvol te worden met trading en heeft daarmee een privéjet van maar liefst $ 34 miljoen gekocht. Dankzij zijn kennis in het vakgebied waar hij in investeerde, kon hij zekerheid bieden aan zichzelf. “Je moet een niche vinden en je daarop storten,” vertelt hij. “Vind een probleem en probeer die op te lossen.”

De privéjet-eigenaren waren vrij open over de manier waarop zij hun geld hebben verdiend en waarom zij dit investeerden in privévliegen. Het is voor een ondernemer erg efficient om zo snel mogelijk van ‘a naar b’ te kunnen reizen en zo hun werk te kunnen doen.

Bent u benieuwd naar de volledige video? Dan kunt u deze hieronder nog even bekijken: