Het Griekse eiland Mykonos is een populaire vakantiebestemming. Het is slechts 86 km² groot en staat vol met witgekalkte huisjes en wordt omringd door een azuurblauwe zee. Ook qua restaurants worden toeristen op hun wenken bediend, maar als u dit eiland bezoekt, moet goed kijken waar u plaatsneemt.

Amerikaanse toerist moet exorbitant hoog bedrag betalen na bezoek Grieks restaurant op Mykonos

Aan een van de talloze stranden staat het restaurant DK Oyster. Dit establishment ligt in Platys Gialos in Mykonos en bevindt zich in het hogere segment. Nietsvermoedend besloot een Amerikaans vrouw en haardochter op hun vakantie naar binnen te wandelen om niet alleen haar honger te stillen, maar ook haar smaakpappilen te trakteren.

Om te beginnen bestelden ze krabbenpootjes en vervolgens twee cocktails om het weg te spoelen. Alles was naar wens, totdat ze om de rekening vroeg. Toen de ober terugkwam met het bonnetje las ze dat ze onder aan de streep € 600 moest gaan afrekenen. Op de menukaart stonden geen prijzen vermeldt, dus de vrouw had geen idee. Meestal is dit al wel een teken dat het eten prijzig is, maar goed, niet iedereen is daarvan op de hoogte.

Tot overmaat van ramp was het personeel van het restaurant naar verluidt zeer agressief tegenover haar en haar dochter en besloot ze een klacht in te dienen. “Toen ik weigerde 600 euro te betalen, dreigde het restaurant de politie te bellen”, aldus de Amerikaanse vrouw.

Restaurant moet boete betalen vanwege “verschillende overtredingen van de wet”

Door de aangifte van de vrouw kwam de inspectie langs waarna de vrouw werd in haar gelijk werd gesteld. DK Oyster kreeg een boete op de mat van maar liefst € 31.000 vanwege ‘verschillende overtredingen van de wet’. Want dit was overigens niet de eerste keer dat het restaurant slechte publiciteit ontving. Meerdere websites staat vol met slechte recensies en waarschuwen voor het restaurant, de eigenaar en het personeel.

“Iedere man in het restaurant stond op en omringde ons, er waren er minstens vijf, ze blokkeerden ons bijna. Het was een heel, heel enge situatie omdat we met zes vrouwen werden omringd door vijf mannen… Ik moet eraan toevoegen, ze waren allemaal in het zwart gekleed, het was een beetje gangsterachtig’, vertelde Cheryl Lamphere aan DailyMail na een soortgelijk incident in mei van dit jaar. Hetzelfde blad beschuldigd na de restauranteigenaar van “agressieve en borderline roofzuchtige tactieken tegen toeristen die het Griekse eiland bezoeken”.

De eigenaar van DK Oysters ontkent alle aantijgingen en rechtvaardigt de prijzen de kwaliteit van de gerechten en de schitterende locatie aan het strand. Volgens hem proberen influencers gratis maaltijden te krijgen in ruil voor een benoeming op social media.