Amsterdam is een stad die bekend staat om zijn bruisende nachtleven, prachtige architectuur en schilderachtige grachten. Vanaf het water kunt u de stad optimaal verkennen, maar u kunt het ook hogerop zoeken. Daarmee doelend op een aantal luxe rooftop-bars die onze hoofdstad rijk is. Deze exclusieve locaties bieden niet alleen een geweldig panoramisch uitzicht over de stad, maar ook een uitgebreide selectie van drankjes, culinaire hoogstandjes en een sfeer die u nergens anders zult proeven.

Vijf weelderige rooftop-bars die u absoluut moet bezoeken in Amsterdam

Twenty-Seven Sky Lounge

Verscholen in het hart van de stad, bovenop het iconische Hotel Twenty-Seven, vindt u de exclusieve Twenty-Seven Sky Lounge. Deze rooftop-bar heeft een waanzinnig uitzicht over de historische grachtengordel van Amsterdam. Terwijl u geniet van uw favoriete drankje, kun je de adembenemende zonsondergang bewonderen terwijl de stad langzaam verandert in een schouwspel van fonkelende (rode) lichten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar TwentySeven (@twentysevenbar)

De sfeer is luxueus en verfijnd, met comfortabele loungebanken en een warme ambiance. De bartenders zijn ware meesters in het mixen van cocktails en zullen je verwennen met creatieve en smaakvolle drankjes. Als je van plan bent om te dineren, biedt het bijbehorende restaurant gastronomische gerechten van topkwaliteit.

W Lounge

Gelegen op de bovenste verdieping van het W Amsterdam Hotel, is de W Lounge, een van de meest trendy en stijlvolle rooftopbars van de stad met een zwembad. Met een panoramisch uitzicht op de grachten en het Koninklijk Paleis, biedt deze plek een unieke ervaring in een modern jasje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door W Amsterdam (@wamsterdam)

De W Lounge staat bekend om zijn uitgebreide cocktailmenu, met unieke en verrassende drankjes die zorgvuldig zijn samengesteld. Om uw honger te stillen bent u bij deze internationale keuken ook aan het juist adres. De levendige sfeer, gecombineerd met het adembenemende uitzicht, maakt de rooftopbar W Lounge een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar een vleugje luxe en glamour.

Floor17 Rooftop Terrace

Floor17 is een prachtige rooftop-bar die gelegen is op het dak van het Ramada Apollo Amsterdam Centre Hotel. Met een spectaculair uitzicht over de stad en de omliggende groene omgeving, biedt deze plek een oase van rust en sereniteit. Het terras is uitgerust met comfortabele loungebanken, gezellige vuurkorven en een verwarmd zwembad. U kunt ontspannen, verfrissende cocktails bestellen of simpelweg ontsnappen aan de drukte van de stad.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floor17 (@floor17amsterdam)

LuminAir

De Skylounge, gelegen op de 11e verdieping van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, maakt plaats voor een nieuwe rooftopbar genaamd LuminAir. Het wordt een plek waar cocktails centraal staan, terwijl men zich kan vergapen aan het uitzicht op het centrum van de historische hoofdstad. Het wordt een privécocktailbar, -lounge en -terras in één.

MADAM restaurant en skybar

Deze Amsterdamse hotspot op de 20e verdieping van de welbekende A’DAM Toren mag absoluut niet in dit lijstje ontbrekend. De toonaangevende bar is na een stevige verbouwing én een herpositionering sinds zaterdag 20 april weer geopend voor bezoekers, die maar wat graag de Aziatische keuken en de meest creatieve cocktails komen ervaren. Volgens de bar zelf zijn ‘zowel de look-and-feel, alsook de identiteit van de bar en het restaurant vernieuwd’. Afijn, wat ons betreft is dat iets wat u zelf moet gaan beleven. Een topavond gegarandeerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Madam (@madamamsterdam_)