In 2017 maakte Valtteri Bottas de overstap naar het team van Mercedes om regerend wereldkampioen Nico Rosberg te vervangen. Sinds 2022 rijdt hij onder de vlag van Formule 1-team Alfa Romeo Sauber. Toch is het Duitse automerk niet uit zijn leven gewist, want op Instagram zien we dat Mercedes-AMG ONE ter waarde van circa € 2,5 miljoen is geleverd.

Valtteri Bottas

“Worth the wait”, schrijft de Finse Formule 1-coureur op Instagram. En wachten, dat heeft hij gedaan. De tot 275 exemplaren gelimiteerde AMG ONE was een flinke kluif voor Mercedes. In totaal heeft het zo’n vijf jaar gekost voordat de eerste eenheden van de productielijn rolde. Net als zijn F8 Tributo is de nieuwe supercar van Bottas voorzien van een opvallende blauwe laklaag.

Als een gerespecteerde Formule 1-coureur het geduld kan opbrengen om zo’n lange tijd te wachten op een auto, dan kan het niet anders dan een speciaal model zijn. En of de AMG One dat is. De hypercar is ontstaan uit de synergie tussen Mercedes-AMG en het Formule 1-team van Mercedes-AMG Petronas. Deze samenwerking heeft geleid tot een voertuig dat de grenzen van de autosport verlegt en tegelijkertijd een ongeëvenaard krachtige rijervaring biedt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

De gestroomlijnde carrosserie staat geheel in het teken van aerodynamica. Het model is te kenmerken aan zijn vloeiende lijnen, en agressieve luchtinlaten, terwijl de achtervleugel zorgt voor optimale neerwaartse druk bij hoge snelheden. Ieder onderdeel is duidelijk geïnspireerd door de Formule 1-wagens.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

V6-motor met 1.000 pk uit een Formule 1-auto

Maar het is onder de motorkap waar de ware magie van de AMG ONE zich bevindt. Het hart van deze hypercar wordt gevormd door een hybride aandrijflijn die rechtstreeks is afgeleid uit de Formule 1. Een 1.6-liter V6-motor, die met hulp van elektrische boosters een verbluffende totale output van meer dan 1.000 pk genereert, stuurt de achterwielen aan. In combinatie met vier elektrische motoren op de vooras zorgt de motor voor een bliksemsnelle acceleratie: 0-100 tijd in slecht 2,9 seconden en een elektronisch begrensd topsnelheid van 352 kilometer per uur.

Tot slot moeten we interieur van de AMG ONE behandelen. Het betreft een combinatie van luxe en high-tech innovatie met materialen als Koolstofvezel, alcantara en premium lederen bekleding creëren een sfeer van elegantie en comfort. De cockpit is ontworpen met de bestuurder in gedachten, met alle belangrijke bedieningselementen binnen handbereik. Een geavanceerd infotainmentsysteem en een op maat gemaakt audiosysteem zorgen voor een meeslepende ervaring tijdens elke rit.