Een kostbaar juweel op de golven van innovatie, doordrenkt met luxe en elegantie die alleen Heesen kan bieden. Dat is het fonkelnieuwe Sparta, het grootste stalen jacht van de werf tot nu toe. Dit adembenemende superjacht moest begin deze week op transport, want het project is voltooid. En dat leverde zoals gebruikelijke opmerkelijke beelden op.

Full custom Sparta van Heesen Yachts

Maandagmorgen werd het superjacht voor het eerst gespot in het kanaal bij Macharen, een dorpje onder de rook van Oss; de thuisbasis van Heesen. In Nederland zijn Heesen en Feadship de hofleveranciers van opvallende beelden, want ook nu moest het enorme plezierschip van 67 meter lang door een riviertje geloodst worden.

Op een secure manier, want een krasje of iets dergelijks op dit jacht van € 100 miljoen moet natuurlijk ten alle kosten voorkomen worden. Bovendien gaat het weleens niet zoals gepland. Begin dit jaar moest Heesen’s Galactica, het grootste jacht van de Nederlandse werf, nog rechtsomkeer, omdat het niet onder de Hedelse spoorbrug paste.

Gelukkig is Spatra behoorlijk kleiner in formaat, waardoor de transport soepel verliep, zoals te zien op de beelden van Omroep Brabant.

Hoogtepunten van het stalen superjacht

Het schip heeft twee eigenaarshutten op een privédek en ruimte voor 14 gasten in zeven cabines op het hoofddek. In zeven andere cabines is plek voor de bemanning van 14 mensen. Opvallend is het grote achterdek met zwembad en een grote welnessruimte aan boord.

“Sparta heeft een klassieke Snow White kleurstelling met een eigentijdse touch: Venetiaans rood metallic en antracietgrijze metallic accenten geven haar een elegante uitstraling”, aldus Heesen. “Het profiel van het jacht wordt gekenmerkt door een omgekeerde boeg, die de optische lengte vergroot en haar slanke lijnen benadrukt. Ook de opvallende raampartij van getint thermobond glas van boeg tot achtersteven onderstreept het ranke profiel.”