Daniela Rendon leek de ‘American Dream’ te leven. Ze resideert in een chique huis, rijdt een Bentley en bezocht iedere schoonheidssalon die ze wilde. Echter bleek dit allemaal een façade, want de makelaar uit Miami betaalde deze dingen niet meer haar eigen zuurverdiende centen, maar met het geld (in totaal $ 380.000) dat ze onterecht verkreeg uit een COVID-hulpfonds.

$ 92 miljoen aan nep-inkomsten

Rendon is ondertussen betrapt, zo meldt de Miami Herald, en heeft een celstraf van 3,5 jaar boven haar hoofd hangen nadat ze in april jongstleden een schuldbekentenis aflegde. Daar blijft het niet bij, ze moet ook een $ 198.990 terugbetalen.

Maar hoe slaagde de dame er überhaupt in om zoveel geld los te peuteren? Op het hoogtepunt van de pandemie deed Rendon zich voor als een vastgoedontwikkelaar in Miami die dringend hulpleningen van de federale overheid nodig had om het hoofd boven water te houden. Ze kon aantonen dat ze $ 92 miljoen aan inkomsten had om in aanmerking te komen voor pandemische verlichting van het Paycheck Protection Program en het Economic Injury Disaster Loan Program Read. Dit bleek allemaal uit haar duim te zijn gezogen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniela Rendon (@danielarendonn)

Cosmetische ingrepen, een appartement en een geleasde Bentley Bentayga

In plaats van het geld uit te geven aan legitieme zakelijke uitgaven, gebruikte Rendon de COVID-19-leningen om een ​​Bentley Bentayga uit 2021 te leasen, een appartement in Biscayne Bay te huren, cosmetische ingrepen te betalen en haar designerschoenen in opperste staat houden, blijkt uit rechtbankdocumenten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniela Rendon (@danielarendonn)

Haar acties waren naar eigen zeggen “gemotiveerd door onverzadigbare hebzucht”. Ze kwam er echter nog goed vanaf met slechts 3,5 jaar celstraf, want aanvankelijk werd er 20 jaar tegen haar geëist. Een 30 pagina tellende schuldbrief resulteerde in een flinke strafvermindering.

‘Terugkijkend wordt het maar al te verleidelijk om de woorden ‘iedereen deed het’ uit te spreken als een zwakke poging om mijn daden te rationaliseren. Ik moet tot mijn spijt bekennen dat ik ooit dwaas geloofde dat de slachtoffers van mijn misdaden waren slechts de gezichtsloze entiteiten van de Amerikaanse regering”, verklaarde ze.