De Jeep Wrangler, een icoon in de wereld van terreinwagens, heeft een lange en trotse geschiedenis die teruggaat tot de oorspronkelijke Willys Jeep die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ingezet. Terwijl Jeep het 2024-model van de Wrangler heeft gepresenteerd, laat het merk eveneens weten dat er inmiddels vijf miljoen exemplaren van het automodel zijn verkocht.

Vijf miljoenen Wranglers over de toonbank

Jeep, onderdeel van Stellantis, lanceerde de Wrangler in 1986 als de ultieme terreinwagen. Dit jaar viert Jeep een bijzondere mijlpaal voor de iconische 4×4. Ter ere van de verkoop van de 5 miljoenste wagen, is de Wrangler 4xe Rubicon 20th Anniversary Edition uit 2023 in het leven geroepen. Jeep omschrijft deze editie als de “meest capabele” Wranglers tot nu toe.

De aankondiging valt niet toevallig samen met introductie van de Jeep Wrangler 2024. “Met vijf miljoen verkochte Wranglers blijft het merk Jeep groeien, aangewakkerd door de niet aflatende passie van de wereldwijde Jeep-gemeenschap. Met legendarische 4×4-capaciteiten, vrijheid in de open lucht en een tijdloos ontwerp belichaamt de Wrangler de geest en de ziel van het merk Jeep”, aldus Jim Morrison, hoofd van Jeep Noord-Amerika.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeep (@jeep)

Verkoopcijfers van de afgelopen jaren

2020: 201.310
2021: 204;610
2022: 181.410
2023: 84.642

Kenmerken van de Jeep Wrangler

Met zijn karakteristieke uiterlijk en ongeëvenaarde capaciteiten heeft de Wrangler een speciale plaats veroverd in de harten van autoliefhebbers over de hele wereld. Het ontwerp van de Jeep Wrangler is iconisch en direct herkenbaar. Zijn kenmerkende zeven sleuven grille, ronde koplampen en stoere, hoekige carrosserie stralen avontuur uit. De mogelijkheid om de deuren en dakpanelen te verwijderen, evenals de inklapbare voorruit, geeft de Wrangler een openluchtgevoel dat zeldzaam is in de autowereld.

Wat de 4X4 echt onderscheidt, zijn de indrukwekkende off-road capaciteiten. Met beschikbare vierwielaandrijving, lage gearing en robuuste ophangingssystemen kan de Wrangler terrein aan dat voor de meeste andere voertuigen onbereikbaar is. Modellen zoals de Rubicon zijn speciaal ontworpen voor extreem off-road gebruik en bieden functies zoals elektronische vergrendelbare differentiëlen en uitschakelbare stabiliteitscontrole.

De Wrangler wordt aangeboden met verschillende motoropties, waaronder krachtige V6- en V8-motoren, evenals efficiënte viercilindermotoren met turbocharged technologie. Hoewel de nadruk van de Wrangler op off-road prestaties ligt, biedt hij ook een comfortabel interieur met moderne functies. Opties zoals touchscreen infotainmentsystemen (in het geval van de 2024-editie een 12,3-inch infotainmentscherm), premium audiosystemen en luxe bekledingsmaterialen