Arctic Ice, een startend bedrijf uit Groenland, heeft onlangs de markt betreden met het exporteren van puur ijs vanuit Groenland naar Dubai. Dit bijzondere bedrijf beweert dat hun ijs afkomstig is uit het zuiverste water op aarde en geen luchtbellen bevat, waardoor het langzamer smelt dan normaal ijs. Met behulp van speciale technieken worden de ijsblokken verzameld uit met gletsjers gevulde fjorden in Groenland. Deze blokken worden uiteindelijk als ‘natuurijs’ geëxporteerd naar Dubai en daar tot uiting komen in de cocktails van exclusieve bars.

Het belang van puur ijs

Arctic Ice benadrukt het belang van het verzamelen van deze specifieke ijsblokken, ook wel bekend als ‘zwart ijs’, omdat ze moeilijk te zien zijn in het water en volledig transparant zijn. Het bedrijf gelooft sterk dat dit soort natuurlijk ijs een unieke bijdrage kan leveren aan de cocktailcultuur in Dubai.

In cafés in Dubai wordt het puur ijs gebruikt voor cocktails om een ​​unieke ervaring te bieden aan de klanten. Door gebruik te maken van dit pure en langzaam smeltende ijs, kunnen bartenders hun creativiteit tonen en perfecte cocktails serveren die langer koud blijven zonder dat ze worden verwaterd.

Een uniek en kwalitatief export van pool ijs naar Dubai

Ethische overwegingen en klimaatvriendelijke ijswinning

Sommigen trekken de impact op het milieu van de ijsexport in twijfel, gezien de afstand die het ijs moet afleggen om Dubai te bereiken. Arctic Ice verdedigt echter hun werkwijze door te benadrukken dat de ijswinning klimaatvriendelijk is. Het bedrijf haalt zijn ijsblokken uit met gletsjers gevulde fjorden in Groenland, waarbij ze zorgvuldig selecteren en alleen blokken verzamelen die zich al hebben losgemaakt van de gletsjer.

Door deze methode te hanteren, minimaliseert Arctic Ice de impact op het milieu en draagt ​​het bij aan duurzaamheid. Het bedrijf gelooft dat het aanbieden van dit hoogwaardige ijsproduct Dubai kan laten zien dat luxe en respect voor het milieu hand in hand kunnen gaan.

Een uniek en kwalitatief hoogstaand ijsproduct voor Dubai

Met als doel een uniek en kwalitatief hoogstaand ijsproduct naar Dubai te brengen, heeft Arctic Ice grote ambities. Ze willen niet alleen voldoen aan de vraag naar cocktails met puur ijs, maar ook bewustzijn creëren over duurzaam ondernemerschap binnen de horecabranche.

Arctic Ice streeft ernaar om samen te werken met lokale cafés en bars in Dubai om hun product beschikbaar te maken voor een breed publiek. Door deze samenwerkingen hopen ze niet alleen hun zakelijke activiteiten uit te breiden, maar ook de bewustwording te vergroten over het belang van duurzaamheid en kwaliteit in de horeca-industrie.