Op de grootste vismarkt van Japan heeft zich recentelijk een opmerkelijke gebeurtenis voorgedaan. Een blauwvintonijn is daar, in Tokio, namelijk verkocht voor bijna 115 miljoen Japanse yen. Dit komt neer op meer dan 720.000 euro. De tonijn had een indrukwekkend gewicht van 238 kilogram en werd aangeschaft door een zeevruchtengroothandel en sushi-ketenexploitant.

Duurste blauwvintonijn van het nieuwe jaar

Het is niet de eerste keer dat dit team het winnende bod uitbrengt op de duurste tonijn van het nieuwe jaar. Sterker nog, ze hebben dit nu al vier jaar achter elkaar weten te realiseren. Wat deze prestatie extra bijzonder maakt, is dat de tonijn dit jaar maar liefst drie keer zo veel waard was als het voorgaande jaar.

Deze peperdure tonijn zal geen anoniem lot ondergaan. Hij zal worden opgediend in een met een Michelin-ster bekroond sushi-restaurant in de chique wijk Ginza in Tokio. Deze prestigieuze locatie staat bekend om haar uitmuntende kwaliteit en vakmanschap als het gaat om sushi bereiden.

Bestemming van de gigantische vis

Het bijzondere aan deze gebeurtenis is ook dat dit de duurste blauwvintonijn in Tokio is die sinds het begin van de coronapandemie is geveild. Door de beperkingen die in Japan werden opgelegd, waren restaurants gedwongen hun deuren te sluiten en konden ze geen klanten ontvangen. Nu de beperkingen zijn opgeheven en restaurants weer klanten mogen verwelkomen, is er duidelijk een grote vraag naar exclusieve en luxe gerechten zoals deze tonijn.

Deze gebeurtenis toont aan dat er nog steeds mensen zijn die bereid zijn om aanzienlijke bedragen te betalen voor unieke en hoogwaardige voedingsmiddelen. Het geeft ook blijk van het belang dat wordt gehecht aan traditie en vakmanschap in de Japanse cultuur.