In de zomer van 2023 vond een surfer wel een hele bijzonder schat op de bodem van de oceaan. Ergens in de Stille Oceaan lag een Rolex Submariner ondanks de slechte staat deed het horloge het nog wel. Het horloge werd opgedoken tijdens een rondje afval verzamelen voor de kust van Queensland. Toen de surfer deze beelden online deelden werd dit groots opgepakt door de media. De originele eigenaar van het horloge werd al snel gevonden. Na bijna vijf jaar op de bodem van de Stille Oceaan te hebben gelegen is horloge eindelijk teruggekeerd bij de rechtmatige eigenaar. Daarnaast is het horloge volledig opgeknapt door het team Rolex en ziet hij er werkelijk schitterend uit.

Rolex van de bodem terug bij rechtmatige eigenaar vanwege inscriptie

In augustus 2023 schreven we een artikel over een gevonden Rolex op de bodem van de Stille Oceaan. Eindelijk is hier dan het vervolg en de afloop van dit verhaal. De eigenaar van de Rolex Submariner bleek ene Ric te zijn. De Australische professionele surfer Matt Cuddihy vond het horloge terwijl hij aan het snorkelen was en afval verzamelde voor de kust van Queensland, nabij het surfstadje Noosa. De eigenaar kon bewijzen dat hij de rechtmatige eigenaar was door een inscriptie achter op het horloge: “R. Outrim, Presented 1971. ”. Toen Ric erachter kwam dat iemand zijn horloge had gevonden, brak hij ineen en huilde. Toen hij besefte dat hij het horloge terug zou krijgen dankzij Matts eerlijkheid en inspanningen, kon hij het niet geloven en extreem dankbaar.

Ric had een bijzondere herinneringen aan zijn Rolex Submariner. Het horloge was er tijdens elke stap van zijn levensreis bij. Hij ontving het horloge op 18-jarige leeftijd van zijn vader, een zeeman en voormalig lid van de Royal Australian Navy. Tot die avonturen behoorden onder meer het in het huwelijksbootje stappen, het winnen van een paar zeilraces, backpacken door Europa en werken in Zwitserland. Het horloge was verbonden met zijn vader, die begin jaren 2000 stierf. Matt was zelf ook dolblij toen de rechtmatige eigenaar reageerde. Hij is blij dat de Rolex van de bodem terug is en weer waar hij hoort te zijn. Nadat Ric kon bewijzen dat hij de originele eigenaar van het horloge was, hielp Matt hem in contact te komen met Rolex.

Restoratie kostte een expert maar liefst zes maanden

In december keerde het horloge terug van Rolex. Op verzoek van Ric heeft het merk het horloge volledig opgeknapt en de originele onderdelen bij het horloge geleverd. In een van de ritssluitingszakjes zat zelfs een van de zeepokken die aan het horloge vastzat toen Matt het in de oceaan vond. Het horloge werd ook geleverd met een originele Oyster-band. Zelf droeg Ric de Rolex met een vervangend klittenband bandje toen hij het horloge kwijt raakte. Slechts één horlogemaker zou bij Rolex van begin tot eind de renovatie van het horloge verricht hebben. Het proces duurde maar liefst zes maanden. Ric is erg blij met het resultaat en wil de expert van Rolex dan ook hartelijk bedanken.

Gevonden Rolex hersteld

Bron: Fratello