Exclusieve Jaguar F-TYPE British Design Edition voorzien van 280 kW (380 pk) sterke 3,0-liter V6 Supercharged-motor, rijke standaarduitrusting en Sport Design Pack.
20-inch ‘Cyclone’-wielen en Jaguar Super Performance Brake-remsysteem.
Interieur bekleed met hoogwaardig Jet-leder met contrasterend stikwerk; hoofdsteunen met British Design Edition-logo in reliëf.
380-watt audiosysteem of 770-watt surround-soundsysteem van topmerk Meridian.
Leverbaar voor prijzen vanaf € 125.750 als Coupé en Convertible, vanaf voorjaar 2016.

Beesd, 6 januari 2016 – De Jaguar F-TYPE is al diverse keren onderscheiden voor zijn eigentijds Brits design. Dat krijgt een extra sportief accent bij de speciale British Design Edition, die vanaf voorjaar 2016 aan het leveringsprogramma wordt toegevoegd.

De Jaguar F-TYPE British Design Edition is er als Coupé en als Convertible. Hij wordt aangedreven door Jaguars 280 kW (380 pk) en 460 Nm sterke 3,0-liter V6 Supercharged benzinemotor. Die is gekoppeld aan een zesversnellingsbak met achterwielaandrijving of een achttrapsautomaat met Quickshift-functie en achter- of vierwielaandrijving.

Exterieur
De volledig aluminium Jaguar F-TYPE is sinds zijn introductie in 2012 al meer dan 140 keer onderscheiden. De F-TYPE is meer dan de belichaming van het Jaguar-DNA, het is de ultieme Britse sportauto. De exclusieve Jaguar F-TYPE British Design Edition is leverbaar in Caldera Red, Glacier White, Ultimate Black en – nieuw voor de F-TYPE – Ultra Blue.

Het Sport Design Pack is standaard voor de British Design Edition en omvat een glanzend zwarte splitter aan de voorzijde, in carrosseriekleur gespoten dorpelverbreders en een diffuser aan de achterzijde. Er is ook een vaste achterspoiler leverbaar voor de Coupé.

De in zijdeglanzend donkergrijs afgewerkte 20-inch ‘Cyclone’-wielen zijn speciaal voor de British Design Edition. Ze zijn voorzien van banden in de maat 255/35 R20 aan de voorzijde en 295/30 R20 achter. Optioneel zijn naafdoppen in British Design Edition-uitvoering verkrijgbaar.
De Jaguar F-TYPE British Design Edition is uitgerust met het Jaguar Super Performance Brake-remsysteem. De remklauwen zijn standaard rood, zwart is optioneel.

Nieuwe badges op de grille en de achterklep vervolmaken het uiterlijk van de F-TYPE British Design Edition. En in plaats van het ronde S-logo in rood en groen heeft de British Design Edition zwart-witte badges in de vorm van de Britse vlag.

Interieur
Het interieur van de F-TYPE is al bijzonder, met het op de bestuurder gerichte dashboard en de bijzonder comfortabele en veel steun biedende stoelen en de afwerking met luxe materialen. De British Design Edition heeft hoogwaardig Jet leder met contrasterend stikwerk in naar keuze Red, Ivory of Reims Blue. De veertienvoudig verstelbare sportstoelen zijn voorzien van hoofdsteunen met het British Design Edition-logo in reliëf.
De middenconsole van de Jaguar F-TYPE British Design Edition is afgewerkt met Carbon fibre en een British Design Edition-badge. De oppervlaktestructuur en de matglanzende afwerking van dit materiaal passen perfect bij de hoogwaardige Jet lederen interieurbekleding.
Alle Jaguars F-TYPE Convertible hebben met ingang van 2016 een acht liter grotere bagageruimte dan voorheen.

InControl Touch infotainmentsysteem
De Jaguar F-TYPE British Design Edition is uitgerust met een hoogwaardig audiosysteem. Jaguar combineert het InControl Touch infotainmentsysteem met een audiosysteem (380 watt) met tien speakers van het Britse topmerk Meridian. Auto’s met het InControl Touch Plus-systeem zijn voorzien van een surround-soundsysteem (770 watt) met twaalf speakers, eveneens van Meridian.

Zowel InControl Touch als InControl Touch Plus ondersteunt de vertrouwde InControl Apps- en InControl Remote-features. De InControl Remote App is nu beschikbaar voor de Apple Watch. De functionaliteit is vergelijkbaar met de huidige InControl Remote smartphone-app. Daardoor kunnen bestuurders met hun Apple Watch hun auto ver- en ontgrendelen, de brandstofvoorraad controleren en de auto terugvinden op de kaart. Het is zelfs mogelijk om vooraf de climate control in te stellen en de motor te starten om het interieur voor het begin van de rit op de gewenste temperatuur te brengen.

De Jaguar F-TYPE British Design Edition is vanaf het voorjaar van 2016 leverbaar als Coupé en Convertible, voor prijzen vanaf €125.750. Inclusief Jaguar Care: drie jaar fabrieksgarantie, drie jaar gratis regulier onderhoud en drie jaar uitgebreide Jaguar Roadside Assistance, zonder bijkomende kosten.