Om de Franse gastronomie en wijnen internationaal onder de aandacht te brengen wordt op 21 maart 2016 opnieuw een “diner à la française” gekookt en geserveerd. Maar liefst 1500 chefs verenigen zich om 1500 menu’s wereldwijd te bereiden. Ook in Nederland zijn er 10 chefs op 10 verschillende locaties die deelnemen aan het evenement, en jij kan erbij zijn.

In het kader van een gezondere levenstijl wordt in de gerechten een beperkte hoeveelheid vet, suiker en zout gebruikt. Ook stort elk restaurant 5% van de opbrengst aan een goed doel ter bevordering van milieu en gezondheid.

Good France is een initiatief van de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius. Het project wordt ondersteund door een groot aantal Franse chefs, onder leiding van Alain Ducasse. Sinds 2010 staat de Franse gastronomie op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit kader vinden diverse Franse culinaire evenementen plaats.

SELECTIE NEDERLANDSE CHEFS
In Nederland nemen 10 chefs deel aan het culinaire spektakel
Bistro – Wijnbar Klein Parijs – Alexander Foppen – Harderwijk
Boas – Pascal van Dijk – Deventer
De Dis – Bas Vermeijden – Den Haag
Le Relais Gastronomique – Marjolijn Haenen – Valkenburg
De Bloemenbeek – Matthijs Muider – De Lutte
Le Breton – Marko Teseling – Den Haag
Le Hollandais – Adriaan van Raab van Canstein – Amsterdam
Restaurant Chateau Neercanne – Maastricht
Restaurant Soigné – Dennis Jong – Bussum
Restaurant Vesters – Jeroen Vesters – Nijmegen

Fans van de Franse keuken kunnen rechtstreeks via de betreffende restaurants reserveren.

De Franse Ambassade en Atout France (Frans Bureau voor Toerisme) ondersteunen het evenement dat niet alleen in Nederland, maar wereldwijd plaatsvindt op 21 maart.

Bon appétit!

Alle deelnemende restaurants en meer informatie vindt men via de website: www.goodfrance.com

Plaats: Marseille | Credits: Atout France/Matthieu Colin

Plaats: Marseille | Credits: Atout France/Matthieu Colin