Slechts 4 jaar na de verkoopstart van de Range Rover Evoque is in Halewood het 500.000ste exemplaar geproduceerd. Daarmee is de Evoque de snelst verkopende Land Rover ooit. Nooit eerder werden een half miljoen exemplaren van één model in zo’n korte tijd gebouwd.

6-Range-Rover-Evoque

Een op de drie verkochte Land Rovers is een Evoque. Door de wereldwijd sterke vraag draait de productielijn in Halewood 24 uur per dag en rolt er iedere 80 seconden een auto van de band. De komst van de Range Rover Evoque en een investering van 250 miljoen pond betekende een transformatie van de fabriek in Halewood. Het aantal werknemers is verdrievoudigd en de totale productie zelfs verviervoudigd.

5-Range-Rover-Evoque

Gerry McGovern, Chief Design Officer van Land Rover: “De Evoque is een succesvol model voor Land Rover. Hij heeft al meer dan 165 internationale prijzen gewonnen en trekt nieuwe klanten naar het merk. Met onze nieuwe gewaagde Evoque Convertible breiden we onze range verder uit en trekken we nog meer nieuwe klanten aan.” De verkoop van de Range Rover Evoque Convertible start in juni. Het is de enige luxueuze compacte SUV cabriolet ter wereld.

2-Range-Rover-Evoque

Voor juli 2016 heeft de Range Rover Evoque enkele opvallende updates gekregen, waaronder optionele adaptieve full-LED koplampen. Dankzij geavanceerde Ingenium dieselmotoren is de Evoque de efficiëntste Land Rover ooit met een CO2-emissie vanaf 109 g/m en een gemiddeld verbruik van 4,2 l/100 km. In Nederland is de Range Rover Evoque leverbaar vanaf € 43.250,-

4-Range-Rover-Evoque

De bouw van de 500.000ste Range Rover Evoque is het nieuwste wapenfeit in de succesvolle productiegeschiedenis van Land Rover. In juni 2015 produceerde Land Rover de 2.000.000ste Defender en in april 2015 werd de verkoop van het 6.000.000ste model gevierd: een speciale Range Rover Vogue SE LWB.

1-Range-Rover-Evoque

Evoque tijdlijn

2009 – LRX Concept onthuld op de Detroit Motor Show

2010 – Range Rover Evoque onthuld in Kensington Palace, Engeland

2011 – Eerste Evoque rolt van productieband in Halewood

2012 – 100.000 Evoque gebouwd in minder dan één jaar – eerste Land Rover die dit bereikt

2013 – Evoque wordt eerste personenauto met een negentraps automaat

2014 –  Inspired by Britain Limited Edition met Union Jack-thema laatste toevoeging aan reeks speciale edities

2015 – Introductie Evoque met opgefrist design, nieuwe technologie en kersverse aandrijflijnen 2016

2016 – Introductie Range Rover Evoque Convertible

3-Range-Rover-Evoque