Ferrari heeft de naam van haar nieuwste model bekendgemaakt: GTC4Lusso. De naam is een verwijzing naar de 330 GT 2+2, de favoriete Ferrari van Enzo, en de 250 GT Lusso. De 4 bij deze nieuwe GTC4 duidt uitsluitend op het aantal zitplaatsen in de snelle bolide, dat zijn er nog altijd vier. Vier mensen kunnen dan ook comfortabel reizen, aldus Ferrari.

Uiteraard gaat het hier eigenlijk om een sterk gefacelifte versie van de oude FF, wat stond voor “FourFour”, en dat verwees weer naar de vierwielaandrijving én de vier mensen die er maximaal in passen.

Wat blijft is het machtige V12-blok maar wel met 30 pk extra, waardoor er nu 690 pk beschikbaar is. Ook het koppel steeg, van 683 naar 697 Nm. In 3,4 seconden ben je van 0 naar 100 km/u. Topsnelheid is 334 km/u.

De overbrenging gebeurt op de vier wielen, via Ferrari’s gepatenteerde 4RM Evo systeem. Als primeur werd dit systeem gekoppeld aan achterwielbesturing en kreeg het de benaming 4RM-S. Het systeem combineert op basis van Ferrari’s Slip Slide Control het elektronische differentieel en de SCM-E dempers.

De auto staat vanaf juni in de showroom bij o.a. Munsterhuis en Kroymans..!