Pure Luxe spreekt met Jan-Willem Roenhorst, de General Manager van het Element Amsterdam Hotel, dat op 8 februari jongstleden haar deuren opende in het bruisende Amsterdam Zuid, vlakbij Schiphol en pal naast de Zuidas, het economisch hart van Amsterdam. Het hotel is gevestigd in het voormalige Hiscox-gebouw en geïntegreerd in het nieuwe Gelderlandplein winkelcentrum. Element Amsterdam heeft 160 ruime studio’s en suites die speciaal zijn ontworpen voor langdurig verblijf van gasten.

Jan-Willem Roenhorst

Roenhorst was voor zijn benoeming bij Element General Manager bij het Sheraton Hotel in Rusland. Hij is een echte Starwood-veteraan en werkt al sinds 2005 voor het bedrijf in verschillende operationele functies. Met zijn 18 jaar ervaring in de hotelindustrie brengt hij een schat aan kennis mee naar Element Amsterdam. Roenhorst begon zijn carrière bij Starwood in 2005 bij het Sheraton Amsterdam Airport en Conference Center. Jan-Willem heeft ruime ervaring in de hospitality-industrie en heeft diverse managementfuncties gehad in Australië, Amerika, Duitsland en Nederland. Het openen van hotels is niet nieuw voor Jan-Willem, voorafgaand aan deze rol heeft hij ook het Sheraton Ufa Hotel in Rusland en Hotel Bristol in Oekraïne geopend.

Studio – Bed and Living Space

Element is een long-stay hotel dat zowel betaalbaar als duurzaam is en zich richt op savvy en milieubewuste reizigers. Gelanceerd in 2008, heeft Element het long-stay-principe compleet anders vormgegeven. Met licht, modern design en focus op duurzaamheid, zal het Element Hotel zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers aanspreken die op zoek zijn naar een lichte, stijlvolle omgeving waar ze tot rust kunnen komen.

Studio – Fully Equipped Kitchenette

Zo zijn alle kamers voorzien van een volledig ingerichte kitchenette, een flexibele leefruimte, een Westin Heavenly® Bed en een op een spa-geïnspireerde badkamer. Daarnaast biedt het hotel gratis ontbijt, gratis snelle wifi, My Place; een full-service restaurant met terras, een café/bar genaamd Carrots & Co, een 24/7 fitnesscentrum, twee vergaderzalen, een business center, een zelf-service wasserette en fietsen om te huren.

01 element amsterdam carrots

Na de succesvolle openingen van Element Hotels in Frankfurt, Colorado, Miami, Las Vegas en meest recent Boston, is Element Amsterdam het tweede Element Hotel in Europa. In totaal zijn er op dit moment 19 Element Hotels wereldwijd en Starwood heeft plannen om in 2017 nog een aantal nieuwe Element Hotels aan het portfolio toe te voegen.

Studio - Bathroom

De bezettingsgraad ligt, mede dankzij de wereldwijde reserveringssystemen, gelijk al vanaf het begin op rond de 95 %, vertelt Roenhorst tevreden. Hoog dus. Alhoewel mensen ook voor één nacht welkom zijn (al vanaf 100 euro per nacht) richt Element zich dus op “longstay” verblijf, wat inhoudt vanaf vijf dagen tot wel drie tot zes maanden en zelfs langer. Het hotel telt 160 kamers, 25 suites en 135 studio’s. De suites zijn 45 m2 groot en bestaan uit twee kamers met keuken en de studio’s (de standaardkamers) zijn 30 m2 groot, ook met keuken. Wij creëren hier graag een “home away from home” gevoel, aldus de General Manager.

13 element amsterdam reception

Roenhorst sluit niet uit dat er meerdere Element vestigingen in Nederland komen. ‘Deze formule is bij uitstek geschikt voor grote steden en op luchthavens. De behoefte aan longstaykamers is groot.’ De belangstelling geldt niet alleen hotelgasten. ‘We krijgen ook heel veel verzoeken voor rondleidingen, omdat men wil zien wat longstay nu eigenlijk inhoudt.’

Het is geen geheim dat ook de concurrentie in Amsterdam actief op zoek is naar plekken voor longstayformules. Roenhorst: ‘De markt is groot genoeg voor meer aanbieders, maar wij hebben het voordeel de eerste te zijn.’

Studio – Bed Detail

Het contact met de buurtbewoners vindt Roenhorst uitermate belangrijk. Het hotel moet echt deel gaan uitmaken van de buurtgemeenschap. Vandaar dat iedereen welkom is om een kijkje te komen nemen. Het hotel heeft ook nog een “hotspot” potentie, namelijk het mega dakterras van 300 m2 dat binnenkort opengaat.

Voor meer informatie kijkt u hier op de website van het Element Amsterdam Hotel.