Lincoln zet haar wederopstanding voort met dit gedurfde Navigator Concept SUV-model, onthuld aan de vooravond van de New York International Auto Show. Design director David Woodhouse, vertelt meer over het nieuwe vlaggenschip van Lincoln.

03-lincoln-navigator_skv_0155

Met nautische ontwerp inspiraties en Lincoln’s nieuwe signature looks (voor het eerst gezien op de nieuwe Continental), schildert deze nieuwe SUV “een verhaal over het gaan naar uw jacht of uw beach house”, zegt Woodhouse. “De algemene indruk was erg East Coast.”

04-lincolnnavigatorconcept_01_hr

Woodhouse zegt dat het silhouet en de proporties van de nieuwe auto een verbetering zijn ten opzichte van het huidige model. Massieve vleugeldeuren en driedubbele treeplanken onderstrepen het “show-car” gevoel. De nieuwe carrosseriekleur, die Woodhouse Storm Blue noemt, ademt ook  weer East Coast invloed. “Het is niet happy, helder California,” zegt hij. “Het is een zeer koel, blauw-hypnotisch en complex.”.

05-lincolnnavigatorconcept_12_hr

Onder de motorkap ligt een 400 pk sterke 3,5-liter twin-turbo V-6; versnellingen gaan nu via een nieuw “pianotoets” systeem. De versnelling selecties gaan in elkaar over in een horizontale, in plaats van een verticale, rij.

02-lincoln-navigator_skv_9421

Woodhouse zegt dat het interieur gericht is op een decompressie tank, dat “een gevoel van evenwicht en balans.” creëert in de cabine. Evenals de buitenkant, gewoon dik en breed. De horizontale lijnen geven een gevoel van volume en breedte. Maar in Amerika, daar heb je deze brede horizon. ”

Zie meer op: http://robbreport.com/automobiles/lincoln-goes-big-its-new-navigator-concept-suv-exclusive-interview#sthash.A2MeetgO.dpuf

08-lincolnnavigatorconcept_08_hr
07-lincolnnavigatorconcept_02_hr