Bang & Olufsen introduceert een draadloos luidsprekersysteem met een superieure geluidskwaliteit en een individueel aanpasbaar design dat de akoestiek van de ruimte verbetert. BeoSound Shape is een uniek draadloos luidsprekersysteem dat bijdraagt aan een verbeterde akoestiek, ook als het systeem is uitgeschakeld.

BeoSound Shape is een modulair luidsprekersysteem voor aan de wand. Het systeem is gebaseerd op zeshoekige elementen die op creatieve wijze en vrijwel zonder beperkingen voor wat betreft grootte of patroon, aan de wand worden bevestigd. De BeoSound Shape biedt de liefhebber van design de vrije hand om een harmonieuze vormgeving te creëren die het interieur verrijkt met vorm en geluid.

Een reallife wall-of-sound met de BeoSound Shape als muzikaal middelpunt en sfeermaker bij u thuis. De unieke resonantiedempende eigenschappen maken de BeoSound Shape bovendien bijzonder geschikt voor gebruik in grote ruimtes, winkels, studio’s, showrooms, kantoorruimtes en hotellobby’s.

“Omgevingsgeluid binnenshuis is van essentieel belang voor ons fysieke en psychische welzijn, net zoals natuurlijk licht, frisse lucht en ergonomie dat zijn. Met zijn intelligente geluidsdistributie en trillingsabsorberende eigenschappen, biedt de BeoSound Shape een uitmuntend antwoord op vraagstukken rondom akoestiek in interieurs”, aldus Marie Kristine Schmidt, Vice President Brand, Design & Marketing.

Oneindig flexibel

De BeoSound Shape bestaat uit een combinatie van luidsprekers, versterkers en geluidsdempende elementen waarmee de geluidsperformance en het visuele design van het systeem naar believen kunnen worden gedefinieerd. Met zes elementen creëert u al uw eigen BeoSound Shape en ieder design kan vrijwel tot in het oneindige worden uitgebreid.

Kleur bekennen!

Niet alleen de vormgeving van de BeoSound Shape biedt vrijwel eindeloze mogelijkheden – ook het uitgebreide kleurenpalet en de keur aan stoffen van de BeoSound Shape getuigen van een hoge mate van creativiteit. In het Bang & Olufsen kleurenpalet vinden we, naast het klassieke zwart, kleuren als Parisian Night Blue, Purple Heart, Infantry Green, Brazilian Clay, Wild Dove Grey.

En dankzij de samenwerking met Kvadrat, de befaamde Deense producent van designstoffen, behoort ook een afwerking met hoogwaardige wol in de volgende kleuren tot de mogelijkheden: Brown by Kvadrat, Moss Green by Kvadrat, Pink by Kvadrat en Dark Blue by Kvadrat. U kunt dus naar hartenlust combineren.

Een ‘Band on the wall’

Het unieke algoritme voor upmixing van Bang & Olufsen zorgt voor een helder en loepzuiver geluidslandschap waarin de centrale positie wordt ingenomen door de vocale partij en de instrumenten de flanken vormen. Wij noemen dit een ‘Band on the wall’. We streven ernaar om een geluidsbeleving te creëren waarbij de groep welhaast letterlijk, bij u aan de wand, een live optreden geeft en die u, als publiek, de mogelijkheid biedt om vrij door de ruimte te bewegen.

Bang & Olufsen zal een online design-tool beschikbaar stellen om de elementen naar believen te mixen en matchen. Deze tool kan tevens aanbevelingen geven voor een akoestisch optimale plaatsing van de luidsprekerelementen.

Streaming-eigenschappen

Dankzij de BeoSound Core connectiviteitshub, onzichtbaar aan de achterkant van één van de zeshoeken, is het mogelijk om draadloos, in een hoge kwaliteit muziek te streamen van mobiele toestellen die streamingtechnologieën als AirPlay, Chromecast built-in of Bluetooth ondersteunen. BeoSound Core is tevens uitgerust met de multiroom-functionaliteit en is daarmee een volwaardig lid van de familie van Bang & Olufsen- en B&O PLAY-producten die verschillende muziekgenres in verschillende ruimtes ten gehore kunnen brengen, en/of die dat ene muziekstuk door het hele huis laten klinken.

De BeoSound Shape is vanaf augustus 2017 verkrijgbaar in de Bang & Olufsen-showroom. De prijs van de BeoSound Shape hangt af van de keuze voor wat betreft de grootte, akoestische performance en de stofkeuze. Prijsstelling zal tijdens de lancering in de showrooms worden bevestigd – afhankelijk van door u gemaakte keuzes, zal de prijs voor een standaard installatie beginnen bij ongeveer € 4.000.