Een mooi interieur is voor veel mensen onlosmakelijk verbonden met een gevoel van luxe. Toen ik zo’n drie jaar geleden de wereld van de exclusieve interieurdesign binnenstapte werd ik direct gegrepen.

Door mijn schoonouders liep ik ooit DKhome binnen en weet nog dat ik dacht: ‘wauw, hoe dan?’ Zoveel bijzondere materialen, kleuren en unieke exemplaren. Dat het twaalf jaar later mijn bedrijf zou zijn had ik toen nooit kunnen denken…

Het avontuur begon toen mijn vader opzoek was naar een bijzondere tafel en ik hem hiervoor meenam naar DKhome. Bij het controleren van de tafel was er ineens sprake van een mogelijke overname. Binnen 72 uur moest de deal op tafel komen. Ik organiseerde op dat moment evenementen, had veel gezien van de wereld, maar een eigen bedrijf had ik nog nooit gerund. Maar soms krijg je kansen in je leven, waar je niet te lang over moet twijfelen.

Het was een enorme verandering. Van de ene op de andere dag was ik eigen baas, had ik 28 personeelsleden en een pand van 8.500 vierkante meter. Scary, maar tegelijkertijd heel gaaf. Anderhalf jaar later verhuisde ik het bedrijf van Meerkerk naar Amsterdam,

DK-home werd CRAVT Original en zelf leerde ik met Jeroen Wolterink als mijn leermeester alles over onze wereldwijde productielijnen en de markt waarin we actief zijn.

Met de naamsverandering leggen we nog meer nadruk op het craftsmanship dat onze interieurobjecten, luxe meubelen, verlichting en accessoires uniek maakt. Door het gebruik van traditionele ambachten, die anders verloren zullen gaan, proberen wij met bijzondere materialen, zoals eierschalen en roggehuiden een product te creëren. Ook werken we interieurdesign projecten uit, waarbij costum made de boventoon voert.

De komende jaren hoop ik van CRAVT een wereldmerk te maken. Een high-end brand dat een breder spectrum beslaat dan alleen interieur. Het is ambitieus, maar hé, als je geen dromen hebt, blijf je stil staan.

Lees hier meer artikelen uit Pure Luxe Magazine 2