Een tijd geleden werd de wereld geïntroduceerd met de nieuwe generatie van de Bentley Continental GT. Een auto die werkelijk prachtig was leek voor even niet mooier te kunnen, maar de nieuwe Continental GT bewijst dat het altijd beter kan. De looks van dit prachtige snelheidsmonster zijn werkelijk waar weer om te klappertanden. De derde generatie is hier en ondanks het feit dat de eerste exemplaren nog van de band moeten rollen, kunnen we nu al kennis maken met de ‘First Edition’. 

Bentley Continental GT First Edition

Deze nieuwe GT is specifiek gemaakt om herkent te worden als een van de eersten van de derden generatie. Met een set speciale 22-inch lichtmetalen velgen wordt dit vlaggenschip de weg op gestuurd om de leiding te nemen voor deze nieuwe editie. Tevens wordt de auto uitgerust met een speciale Union Flag badge die op de zijkant van de auto, evenals in het interieur te vinden is. Herkenbaar voor dit model is de prominent aanwezig ‘1’ middenin de vlag.

nieuwe bentley continental gt first edition Pure Luxe

In het interieur komt de weelde pas echt goed tot uiting. Met een speciaal diamant-patroon in het leer op de stoelen en de deurpanelen wordt de luxe benadrukt. Tevens wordt er gebruik gemaakt van contrasterend stiksel dat enkel voor deze specifieke uitvoering gebruikt zal worden. Potentiële klanten kunnen kiezen uit vier verschillende hout-fineer soorten. Deze worden gecombineerd met Grand Black om het dashboard z’n finishing touch te geven.

Specificaties van dit nieuwe vlaggenschip

Deze speciale Bentley Continental GT First Edition zal uitgevoerd worden met een roterend paneel. Het paneel bestaat uit drie verschillende vlakken. Zo is er een 12,3 inch display met touchscreen, drie analoge tellers en een vlak met dezelfde hout-fineer als de rest van het dashboard. Die laatste is alleen beschikbaar wanneer de auto stilstaat (en uit is).

nieuwe bentley continental gt first edition Pure Luxe

Tevens is er de keuze om te kiezen uit drie verschillende audiosystemen. Zo is er het standaard 650W audiosysteem. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kun je altijd kiezen voor het 1500W audiosysteem van Bang & Olufsen of het Naim sound system. Die laatste is dan de absolute topper wat betreft deze opties. Al denken we dat eenieder van deze drie systemen prima volstaan. Het is niet alsof Bentley hun topmodel ineens uitrust met derderangs audiocomponenten.

De Bentley Continental GT First Edition wordt geleverd met een W12 die 626 paarden en 900Nm koppel weet te leveren. Mede door deze intens sterke krachtbron kan de Bentley met z’n 2250kg in 3,7 seconden naar de 100km/u accelereren. Als je het gaspedaal volledig intrapt en dit even volhoudt, dan zal je merken dat de auto pas opgeeft bij een indrukwekkende 333km/u. Dit zijn niet de minste cijfers. En dat terwijl je je verplaatst in een zee aan luxe.

Bron: Luxatic