Toen Volvo enkele jaren geleden begon met hun speciale Polestar edities, was heel Volvo-minnend Nederland verkocht. Zelfs niet-Volvo fanaten wisten deze spectaculaire, bloedsnelle felblauwe bolides te waarderen. Waar Volvo toch altijd een beetje werd gezien als een saai, degelijk merk (nu absoluut niet meer), daar bracht Polestar een frisse wind met zich mee. Het was dan ook niet geheel verwonderlijk dat de Volvo Polestar 1 zo enthousiast werd ontvangen. Een plug-in Hybrid met enorm snelle specificaties – wat wil een mens nog meer? Nou, deze zo snel mogelijk in ’t echt bewonderen natuurlijk. Zo zal geschieden. Polestar heeft besloten dat Nederland een van de slechts zes(!) landen zal zijn waar dit beest als eerste verkocht zal worden.

Volvo Polestar 1

Dat we bij Pure Luxe fan zijn van bolides, dat mag inmiddels geen onbekend nieuws meer zijn. Zo zijn wij ook al enige tijd zeer te spreken over de richting die Volvo uit gaat. Of dat komt door het gezicht van Zlatan Ibrahimovic, of toch echt door de huzarenstukjes op de tekentafel, dat maakt niets uit. Het feit is dat Volvo steeds mooiere auto’s maakt die alles behalve saai zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier Polestar kunstjes aan toegevoegd worden.

volvo polestar 1 plug-in hybride Pure Luxe

De Volvo Polestar 1 is een plug-in Hybrid zoals gezegd. Het is dus een volledig elektrische auto die om de zoveel tijd opgeladen dient te worden. Een actieradius van 150km wordt ons belooft door Polestar. Dit soort cijfers zijn weliswaar niet van de categorie ‘van je stoel vallen’, maar toch. Overigens is het nog altijd niet duidelijk of we de naamstelling mogen gebruiken zoals deze er staat. Naar het schijnt wordt het een project van Polestar en Polestar alleen, waar dus geen enkele Volvo invloed bij komt kijken. Al zien we genoeg aan de foto’s om dat met twee vingers in de neus te kunnen ontkrachten.

 

2018, het jaar van de Polestar 1 abonnementen

Hoe dan ook, de Polestar zal dus als een van de eerste landen in Nederland neerstrijken. Daarnaast wordt de auto ook in Noorwegen, China, de VS, Duitsland en natuurlijk thuisland Zweden geleverd. Volgens Polestar is ons land als een van de weinigen echt klaar voor plug-in hybrides, blijkens de grote hoeveelheid oplaadpunten en Tesla’s die onze infrastructuur overnemen.

volvo polestar 1 plug-in hybride Pure Luxe

Voor hen die al eerder met nieuws omtrent deze bloedsnelle hybride in aanraking kwamen is ’t niet nieuw, maar we melden ’t toch: de auto is alleen beschikbaar in een abonnementsvorm. Je kunt je dus inschrijven en vervolgens – afhankelijk van de beschikbaarheid en jouw keuze – voor 2 of 3 jaar in deze auto rijden. Het is Polestar’s (Volvo’s?) nieuwe benaderingswijze als ’t aankomt op milieubewust rijden voor iedereen.

Waarschijnlijk zullen de eerste abonnementen ergens in 2018 afgesloten worden. Tot die tijd mogen we nog even wegkwijnen bij de foto’s van het snelheidsmonster. Maar liefst 600pk en 1000Nm voor dit milieuvriendelijke beestje – wie zei dat elektrisch rijden saai was? Wat dit alles nóg aantrekkelijker maakt is het feit dat de koets volledig uit carbon is vervaardigd. Vederlicht, elektrisch en dus enorm snel. We kunnen niet wachten op een ontmoeting.

Bron: Hartvoorauto’s